Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τεράστια απάτη πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ! – Προφασίζονταν πελάτες ξενοδοχείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
133 Shares

Νέα διαδικτυακή επίθεση προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες με στόχο ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο, σε μια περίοδο φυσικά που ανεβαίνει ο τουρισμός. Είναι σαφές εξάλλου, ότι οι απατεώνες του διαδικτύου δρουν βάσει της …επικαιρότητας!

Η “λεία” μάλιστα των απατεώνων ήταν συνολικά 122 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση, το “θύμα” πρόλαβε και μπλόκαρε τον λογαριασμό της πριν χιλιάδες ευρώ κάνουν “φτερά”!

Η πρώτη περίπτωση έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, όπου μια ανυποψίαστη υπάλληλος του ξενοδοχείου (που ανήκει σε γνωστό όμιλο) πείστηκε από δήθεν πελάτη να δώσει τους κωδικούς λογαριασμού τραπέζης της εταιρείας, καθώς της προφασίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν κράτησε σε δωμάτια. Αποτέλεσμα του λάθους της υπαλλήλου ήταν να κάνουν “φτερά” 52 χιλιάδες ευρώ! Ήδη μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα για την αναζήτηση των δραστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι δράστες έκαναν διαδικτυακή επίθεση σε Γερμανίδα ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Επίσης, προφασίστηκαν ότι θέλουν κάνουν κράτηση σε δωμάτια και, σε πρώτη φάση, την έπεισαν να δώσει κωδικούς λογαριασμού της. Το κακό αρχικά έγινε, με τους δράστες να είναι έτοιμοι να “αρπάξουν” 70 χιλιάδες ευρώ από την Γερμανίδα, η οποία ωστόσο, κινήθηκε άμεσα μπλοκάροντας τον λογαριασμό της (αντιλαμβανόμενη την απάτη) και γλύτωσε τα χειρότερα!

Τα περιστατικά λοιπόν απάτης και στην Κρήτη είναι καθημερινό φαινόμενο και οι δράστες επινοούν συνεχώς νέους τρόπους για να αρπάξουν χρήματα από λογαριασμούς. Συνεπώς, απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες!

πηγή: flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap