Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Πέταξαν αυγό στον γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών! – “Μπαρούτι” μυρίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δύο 24ωρα μετά τις φοιτητικές εκλογές. Στα “μεθεόρτια” των επεισοδίων που καταγράφθηκαν και την ημέρα των εκλογών μεταξύ των παρατάξεων, αλλά και τις καταγγελίες για νοθεία, το πρωί, σε χώρο του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, σημειώθηκε επεισόδιο, με τον γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών Δήμο Μπινετζή να δέχεται ένα αυγό στο κεφάλι. Όπως είπε ο ίδιος στο Cretalive δεν είδε από ποιο χέρι εκτοξεύτηκε το αυγό, εικάζει ωστόσο ότι προήλθε από μέλος της ΔΑΠ και αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο που δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, την ημέρα των εκλογών σημειώθηκαν κι άλλα “παρατράγουδα” καθώς και επεισόδιο μεταξύ της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ.

Δήμος Μπινετζής

Σε ανακοίνωση του Δικτύου Φοιτητών γίνεται λόγος για άνανδρη επίθεση, ως αποτέλεσμα της απώλειας δύναμης της ΔΑΠ σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση

Αδιανόητη και άνανδρη επίθεση έλαβε χώρα πριν από λίγο σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Στόχος της επίθεσης, ο γραμματέας του Δικτύου Φοιτητών Δήμος Μπινετζής, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με αυγά την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα. Όπως φαίνεται, οι εκλογές, ως δημοκρατικός θεσμός δεν ικανοποιούν κάποιους, οι οποίοι επιστρατεύουν ανεπίτρεπτες πρακτικές, γιατί δε μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές καλούνται να τις καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους όλες οι παρατάξεις. 

Η επίθεση μας βάζει σε ιδιαίτερες υποψίες γιατί έρχεται λίγες μόνο ώρες από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ τραμπούκισε σε μέλος των ΕΑΑΚ. Θα πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι την δυναμική του Δικτύου Φοιτητών που έλαβε το ιστορικό νούμερο στο τμήμα για τον χώρο μας του 33.5% και καταταγεί δεύτερη δύναμη δεν θα την ανακόψουν ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με τραμπουκισμούς , ούτε με άνανδρες επιθέσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε οι θεματοφύλακες της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών. Πάντως το γεγονός το σημερινό περιστατικό έρχεται σε μια ακολουθία γεγονότων που συνέβησαν από την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών όταν έγινε το περιστατικό βίας που προαναφέρθηκε καθώς και η συστηματική προσπάθεια νόθευσης τους αποτελέσματος με μέλος της Εφορευτικής επιτροπής από την ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.  Δεν θα ανεχτούμε άλλος βίαιες και αυταρχικές πρακτικές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για ένα δημοκρατικό και ελεύθερο πανεπιστήμιο.

Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap