Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με δύο ειδικότητες λιγότερες θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε

στιςΜε δύο ειδικότητες λιγότερες θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Αναλυτικά, για το πρόβλημα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη κατάργηση, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τον προβληματισμό της και υπογραμμίζει:

«Πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, μοναδικό στον νομό μας, με την κατάργηση δύο ειδικοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι μαθητές που πηγαίνουν να γραφτούν να αναγκάζονται είτε να επιλέγουν άλλη ειδικότητα, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους προτιμήσεις και τον σχεδιασμό ζωής που είχαν κάνει, είτε να χάνουν μια ολόκληρη χρονιά με την προσδοκία η ειδικότητά τους να επανέλθει του χρόνου. Ασφαλώς αυτή η κατάσταση ανατρέπει και τον ωρολόγιο σχεδιασμό εντός της σχολικής μονάδας.

Είναι απαράδεκτο να αποκλείονται μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία, και μάλιστα με την αιτιολογία των ολιγομελών τμημάτων. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι το πρωί εργάζονται και το βράδυ προσπαθούν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και μόρφωση.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου είναι στο πλευρό των μαθητών και των διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ και ζητάει να υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής των μαθητών των ΕΠΑΛ στην ειδικότητα που επιθυμούν και, αντίστοιχα, πλήρη στελέχωση των σχολείων. Δεν γίνεται η κυβέρνηση να διαφημίζει ‘’μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ’’ και αθόρυβα να υπονομεύει τη λειτουργία τους, ωθώντας μαθητές σε ιδιωτικά ΙΕΚ (εφόσον έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν) ή σε χαμηλόμισθες εργασίες λόγω έλλειψης προσόντων».

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap