Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Καρναβάλι Ρεθύμνου: Αφιέρωμα στα «Πουροπιπίνια», την καρναβαλική ομάδα που κλείνει 20 χρόνια ζωής!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους θεσμούς στην Ελλάδα (για όλους εκείνους που θέλουν να περνάνε όμορφα και να τους αρέσει να συναναστρέφονται με πολύ κόσμο βέβαια). Όλες οι απόψεις είναι δεκτές και ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει το αντίθετο.

Εμείς, απευθυνόμαστε σε εκείνους που βιώνουν το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι ως μία εμπειρία που προσφέρει κέφι και διασκέδαση, μα πάνω από όλα για εκείνους που αποτελεί αφορμή συνάντησης με καλούς φίλους αλλά και με αγνώστους (γιατί όχι), με πολύ τραγούδι και χορό. Το ποτό χωρίς όρια και οι άσεμνες όψεις  αποκλείονται από αυτό το άρθρο γιατί προφανώς δεν αποτελούν την ουσία που πρέπει να έχει το καρναβάλι. Δεχόμαστε ότι υπάρχουν αλλά δεν εκφράζουν τους πάντες. Αφορμή να πούμε ότι το όριο είναι σημαντικό σε τέτοια ζητήματα. Κλείνουμε την παρένθεση 😉

Αποφασίσαμε να βρούμε την χρυσή συνταγή επιτυχίας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Για ποιο λόγο κρατάει τόσα χρόνια; Πώς γίνεται και οι καρναβαλιστές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο; Σίγουρα όλη αυτή η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στο μέρος ούτε και στις οργανωτικές επιτροπές. Το Καρναβάλι ορίζεται από τις ίδιες του τις καρναβαλικές ομάδες! Φανταστείτε το ως σώμα και μέσα σε αυτό να ρέει το αίμα. Αυτό ακριβώς αποτελούν οι καρναβαλιστές! Αυτοί δίνουν τον παλμό και το καρναβάλι παίρνει ζωή.

 

Σε αυτό το άρθρο φιλοξενούμε την ιστορία μιας αρκετά παλιάς “καραβάνας” του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού με αφορμή τα επετειακά  20 χρόνια της. Ο λόγος για  τα Πουροπιπίνια“.

Όλα ξεκίνησαν το 1998, όταν μέλη από την καρναβαλική ομάδα  “Ανιχνευτές” αποφάσισαν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους και να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα. Προσπαθώντας να βρουν όνομα, σκέφτηκαν ότι  το δυναμικό τους αποτελούνταν από όλων των ειδών τις ηλικίες: “πουρά” αλά λαϊκά, (δηλαδή μεγάλους σε ηλικία αλλά) και “πιπίνια”.

Στόχος τους ήταν και είναι πάντα το κέφι και η δράση μέσα από κοινές αποφάσεις. Τα πρόσωπα είναι πολλά και για αυτό δεν κατονομάζονται (οι ίδιοι ξέρουν ποιοι είναι) όμως το πιο σημαντικό -που ισχύει στις περισσότερες ομάδες, είναι ότι υπάρχουν συνεχιστές! Οι ίδιοι θυμούνται τους εαυτούς τους να παρελαύνουν με καρότσια και παιδιά στα χέρια και να που ήρθε η ώρα τα βλαστάρια τους να πάρουν ενεργό μέρος στην διεξαγωγή του καρναβαλιού και στην γενικότερη οργάνωση της ομάδας!

 

Η φετινή στολή τους μας έρχεται από άλλη διάσταση! Η ομάδα κατέληξε στους αστροναύτες οι οποίοι ψάχνοντας για το άλλο τους μισό, φάγανε τη Γη να το αναζητάνε. Δεν το βρίσκουν όμως και στον Άρη πάνε! Στο πέτο τους, όπως μας αποκάλυψαν, σαν άλλοι διαστημάνθρωποι της NASA θα φορούν το αντίστοιχο αυτοκόλλητο με το λογοπαίγνιο MASA καθώς και το επετειακό αυτοκόλλητο του γυμνού μωρού με την πάνα και το πούρο(σύμβολό τους) με τον αριθμό 20, όσα δηλαδή και τα χρόνια τους!

Εμείς τους ευχόμαστε να τα χιλιάσουν και να παρελαύνουν πάντα με κέφι και ζωντάνια, διατυμπανίζοντας πως το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι πάνω από όλα είναι οι άνθρωποί του, οι παρέες που ενώνονται, που βρίσκουν λύσεις και ο κόπος τους ανταμείβεται με τον πιο ξέφρενο χορό!

Καλό καρναβάλι σε όλους!

 

ΥΓ: Για όποιον δεν θυμάται τα πουροπιπίνια σαν όνομα, σίγουρα θα θυμάται την στολή τους  “Ο σούπερμαν της Κρήτης” το οποίο συνοδεύτηκε από ένα ξεκαρδιστικό βίντεο που γυρίστηκε από μέλη της ομάδας και πρωταγωνιστή τον Τίτο Σπινθουράκη, στο ρόλο του Σούπερμαν της Κρήτης!

Θυμηθείτε και απολαύστε!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΥΡΟΠΙΠΙΝΙΩΝ ΑΠΌ ΤΟ 1998-2016

-1998: “Αερικά του δάσους”

-1999: “Η χάσκα του Πουρό”

-2000: “Πουρά των λουλουδιών”

-2001: “Βατραχοπριγκίπισσες”

-2002:”Cats”

-2003: “Φοίβος & Αθηνά”

-2004: “Βενετοί και Βενετσιάνες”

-2005: “Γάλλοι Επαναστάτες”

-2006: “Cowboys & Cowgirls”

-2007: “Οι Πειρατές της Ρεθυμνιακής”

-2008: “Bonnie & Clyde”

-2009: “Αστερισμός του νερού”

-2010: “Αγρότης μόνος ψάχνει”

-2011: “Μπάσταρδ σεφ!”

-2012: “Η Οδύσσεια του Νεοέλληνα”

-2013: “Ο σούπερμαν της Κρήτης”

-2014: “Ήρθαν τ’ άγρια να διώξουν τα ήμερα”

-2015: ” Μολυβένια στρατιωτάκια”

-2016: “Παπουτσωμένοι γάτοι”

Το 2017 ήταν η μόνη χρονιά απουσίας τους από το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι λόγω ανωτέρων δυνάμεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ