Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Δείτε τις 5 ομάδες από το Κυνήγι του Θησαυρού των ΚΑΠΗ Ρεθύμνου! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πρώτη φορά το Κυνήγι του Θησαυρού ξεκίνησε με την διοργάνωση του 1ου Κυνηγιού Θησαυρού των ΚΑΠΗ , με θέμα  «Παίζοντας με τις θύμησες».

Οι “ηλικιωμένοι”, γιατί μόνο η ηλικία τους δεν φάνηκε με την ενέργεια και τη ζωντάνια που έδειξαν στο παιχνίδι, όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά πλησίασαν και οι 5 ομάδες στη νίκη με τους Μπεγιεντισμένους να λύνουν τελικά και τον τελευταίο γρίφο.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Οι ομάδες ήταν 5 από 12 μέλη έπειτα από κλήρωση, ενώ η συμμετοχή ήταν από όλα τα ΚΑΠΗ του Ρεθύμνου. Το παιχνίδι είχε μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν με ιδιαίτερη θέρμη, κέφι και έμπνευση.

Όλα ξεκίνησαν από την διοργανώτρια ομάδα του Κυνηγιού 2018 «Γαλάτες», μια από τις παλαιότερες ομάδες, με ιστορία 32 ετών που κέρδισαν στο κυνήγι του θησαυρού την περασμένη χρονιά και φέτος αποφάσισαν να μην αφήσουν κανέναν έξω από το παιχνίδι! Έτσι, οργάνωσαν Κυνήγι του Θησαυρού με τη συμμετοχή όλων των ΚΑΠΗ του Ρεθύμνου, εντός του κεντρικού ΚΑΠΗ στις οδούς Μοάτσου και Δασκαλάκη γωνία.

Οι Γαλάτες φρόντισαν να προετοιμάσουν λίγο τους άπειρους στο παιχνίδι ηλικιωμένους, βάζοντας τους έναν γρίφο λίγες μέρες πριν από το επίσημο παιχνίδι. Τον έλυσαν, ενθουσιάστηκαν και περίμεναν πως και πως την μεγάλη μέρα. Για πρώτη φορά τα πήγαν εξαιρετικά όπως αναφέρουν οι Γαλάτες: “Το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες των ανθρώπων αυτών, όμως εξοικειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Έδειξαν περισσότερο ενθουσιασμό και ικανότητες από ότι πραγματικά περιμέναμε και προσαρμοστήκαμε και εμείς με τα δεδομένα που είχαμε. Τους χωρίσαμε σε 5 ομάδες από 12 άτομα με κλήρωση, καθώς το ίδιο έγινε και με τους χώρους που είχε η κάθε ομάδα για να λύσει τους γρίφους και να δράσει. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της όνομα όπως ακριβώς γίνεται και στο κανονικό Κυνήγι του Θησαυρού, όπως και το δικό της χρώμα.”

Το θέμα του παιχνιδιού ξεκινούσε με δύο παλιούς καλούς φίλους, τον Σήφη και τον Γιώργη, οι οποίοι είχαν λείψει ο ένας του άλλου διότι ο Γιώργος έμενε στην Αμερική χρόνια. Μια μέρα ο Γιώργης αποφάσισε να ξεκινήσει την αναζήτηση του παλιού καλού του φίλου μέσω του μοναδικού στοιχείου που είχε κρατήσει, το ένα κομμάτι μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Το άλλο κομμάτι το κρατούσε ο Σήφης, έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση! Μέχρι και στην… Αγγελική Νικολούλη απευθύνθηκε ο Γιώργης, όμως έπειτα από 11 γρίφους κατάφερε να τον βρει. Ο θησαυρός ήταν ο ίδιος ο “Γιώργης”, δηλαδή ο… Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος του Ρεθύμνου!

Η ιστορία εκτυλίχθηκε με πολύ γέλιο και δράση για όσους συμμετείχαν και το μόνο βέβαιο είναι ότι την επόμενη χρονιά θα τους δούμε ξανά σε αυτό το παιχνίδι.

Η Αγάπη Μαμαλάκη, Προϊσταμένη της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Μουσικής Παιδείας του δήμου Ρεθύμνου, εκμηστηρεύτηκε στην αρχή του παιχνιδιού ότι υπήρχε ένας δισταγμός για τη συμμετοχή των “ηλικιωμένων”. Στην πορεία όμως, όπως αναφέρει: “Πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί καλά διότι ήδη τα μηνύματα από τους συμμετέχοντες είναι αρκετά θετικά. Σκεφτόμαστε ότι του χρόνου θα συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι ηλικιωμένοι από τα ΚΑΠΗ και τότε θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Προς το παρόν άξιζε τον κόπο η όλη διαδικασία και πιστεύω ότι είναι μια νέα εμπειρία για αυτούς, αλλά και για τους νεότερους που θα παρακολουθήσουν πως αυτή η γενιά παίζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Το σίγουρο είναι ότι κοντά 60 συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν αυτή τη μέρα με την ψυχή τους και από ότι φαίνεται την επόμενη χρονιά θα απολαύσουμε αυτούς και αρκετούς ακόμα.

Και του χρόνου λοιπόν!

Ας απολαύσουμε τις ομάδες:

 

1. Οι Καλόσειροι με μπλε χρώμα

2. Οι Συζευτάδες με το πράσινο χρώμα

3. Τα Ριζίμια Χαράκια με χρώμα πορτοκαλί

4. Οι Μπεγεντισμένοι με κόκκινο χρώμα 

5. Οι Μερακλίδες με το κίτρινο χρώμα 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ