Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

Ρέθυμνο

Εδώ και 1.000 χρόνια οι Κρητικοί ανηφορίζουν στην Παναγία στα Μυριοκέφαλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Παναγιά Μυριοκέφαλα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πολύ σημαντική μέρα για τους Ρεθεμνιώτες και όλους τους Κρητικούς! Μια μεγάλη γιορτή σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών!

Γράφει ο Ρεθεμνιώτης για το Daynight.gr

Η Παναγίτσα μάς έχει κάνει ήδη το δώρο της, όπως το περιμένει ο καλός λαός και έχουν ήδη πέσει οι πρώτες ψιχάλες του φθινοπώρου που πλησιάζει και ημερολογιακά με την φθινοπωρινή ισημερία. Μετά από ένα καλοκαίρι που καήκαμε ποικιλοτρόπως, έχει δροσίσει και το γενέθλιο της Θεοτόκου εορτάζεται από τον ελληνισμό και τον χριστιανισμό παγκοσμίως. Οι παλιές Ρεθεμνιώτισσες, αν τις ρωτήσετε θα σας το πουν, ότι “αυτές τις μέρες πέφτει και καμιά ψιχάλα, δώρο από την Παναγία“. Και πόσες είχαν τάξει το παιδί τους να το βαφτίσουν εδώ με το καλό όταν έρθει στον κόσμο. Και πόσοι κάθε χρόνο έρχονται με τα πόδια για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Μητέρα όλων.

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, ένα παραπάνω ο κόσμος προσεύχεται για κάτι καλύτερο, μια προοπτική στην μουντή και δύσκολη καθημερινότητα της πανδημίας. Θα ανοίξουν τα σχολεία και πολλοί φοβούνται ότι θα είναι δύσκολο να υπάρξει μια ομαλότητα…

Την υγειά τους ζητούν να έχουν οι προσκυνητές. Ποιος να περίμενε πόσο δυνατά το εύχονται όλοι πια αυτό και για όλους! Το για πολλούς “αυτονόητο” που έγινε μαζικό ζητούμενο. Ο άνθρωπος που εξουσιάζει τον πλανήτη, κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο παράσιτό του… Σκέψεις και περισυλλογή, προσευχή και ευχή με αφορμή τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Γιατί όμως τόσος κόσμος σπεύδει στα Μυριοκέφαλα και την Παναγιά την Αντιφωνήτρια;

Σημασία έχει να πράττει ο καθένας όπως αισθάνεται όμορφα. Να ακούει μέσα του την φωνή της συνείδησής του και να βοηθά και να βοηθιέται. Οι δυσκολίες μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, αρκεί να ακούμε το μέσα μας και να μαθαίνουμε. Όλες αυτές οι μέρες που είναι σαν μια μικρή πρωτοχρονιά στην καρδιά του έτους, είναι μια καλή αφορμή να ανηφορίσουμε στο χωριό και την εκκλησία, προσεχτικά να συναναστραφούμε, να ανάψουμε το κεράκι μας και την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Τόσο απλά κι ανθρώπινα.

Έχουν περάσει 1.000 χρόνια από τότε που ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος ίδρυσε την Ιερά Μονή στα Μυριοκέφαλα και τοποθέτησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αντιφωνήτριας. 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ