Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ο 13χρονος Φίλιππος Κλαψινάκης από το Ρέθυμνο στο Μέγαρο Μουσικής!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 13χρονος Φίλιππος Κλαψινάκης από το Ρέθυμνο, στις 29 Ιανουαρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) θα συμμετάσχει σε μια σημαντική συναυλία αφιερωμένη στον πολυαγαπημένο συνθέτη W.A. Mozart.

Τη συναυλία θα ανοίξει η 18χρονη Olga Davnis,  Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό Μπαχ της Λιψίας  (Bach Competition Leipzig 2022)  με το Κονσέρτο για πιάνο K. 491,  ενώ στο δεύτερο μέρος εκπρόσωποι τριών γενεών, ο 13χρονος Φίλιππος Κλαψινάκης, ο διεθνής Βασίλης Βαρβαρέσος και ο σπουδαίος Βραζιλιάνος πιανίστας Ζαν Λουί Στόυερμαν συμπράττουν με τη Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών στο Κονσέρτο για τρία πιάνα, με τον Γιώργο Ζιάβρα στο πόντιουμ.

Το 2023 το  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  εντάσσεται στο διακεκριμένο δίκτυο Steinway Prizewinners Concert Network (SPCN) και στην πρωτοβουλία του να αναδείξει τους νικητές των σημαντικότερων διαγωνισμών πιάνου διεθνώς.

Ο Φίλιππος ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στην ηλικία των 5 ετών, με τη μητέρα του και δασκάλα πιάνου, Ντιάνα Νάγκη, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr.

Από τον Ιανουάριο του 2022, ταξιδεύει συχνά στο Βουκουρέστι όπου παρακολουθεί μαθήματα πιάνου, δίπλα στην καθηγήτρια Cristina Maria Ralea στο μουσικό κολλέγιο G. Enescu.

Έχει πρωτεύσει σε πάνω από 30 Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου, ενώ έχει παρακολουθήσει Masterclass σημαντικών καθηγητών μουσικής. Μιλάει τρεις γλώσσες,  του αρέσει το κολύμπι  και θέλει να γίνει καλός πιανίστας και μαέστρος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ