Βρειτε μας στα Social Media
παραλία Ρεθύμνου παραλία Ρεθύμνου

Ρέθυμνο

Νεκροταφεία στο Ρέθυμνο έχουμε κάμποσα… Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα στην Παραλιακή!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό το ίδιο τροπάριο και μια επαναλαμβανόμενη συζήτηση γύρω από τα ντεσιμπέλ που παράγουν τα μαγαζιά της παραλιακής.

Φωνές, εξώδικα, επιστολές διαμαρτυρίας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνθέτουν το κάδρο των διαμαρτυρόμενων. Κάποιος που δεν μένει στο Ρέθυμνο, θα μπορούσε εύκολα να σχηματίσει την εντύπωση ότι στην πόλη μας έχει συγκροτηθεί ένα… παλλαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στα μαγαζιά που έχουν το προνόμιο της θέας στο Κρητικό Πέλαγος.

Η συγκροτημένη αντίληψη που έχουν συνθέσει, όμως, οι παροικούντες την μικρή αυτή…Ιερουσαλήμ, είναι εντελώς αντίθετη από την παραπάνω εικόνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία από ξενοδόχους, μαγαζάτορες, εργαζόμενους, φοιτητές και κατοίκους εν γένει του Ρεθύμνου που ζουν και κυκλοφορούν αδιαλείπτως στην πόλη, συγκλίνουν στο ότι το κομμάτι της παραλίας έχει μετατραπεί τα τελευταία 13 χρόνια σε μια βιτρίνα-στολίδι της πόλης.

Σε ένα σημείο ορόσημο, που ελκύει με τη ζωντάνια και την ποικιλομορφία της πλήθος κόσμου καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Πίσω από τα φώτα, τις μουσικές, τα χαμόγελα και τις περαντζάδες που θα συναντήσεις στην Ελευθερίου Βενιζέλου, «κρύβεται» ένα αξιοθαύμαστο επιχειρηματικό μοντέλο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει υπεραξίες στην περιοχή και -κυρίως αυτό- να δημιουργήσει και να διατηρήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Αν κάποιοι βλέπουν τα φαντάσματα των Μαλλίων και της Χερσονήσου να ίπτανται πάνω από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων διασκέδασης της παραλιακής μας, κακώς. Οι άνθρωποι της εστίασης στο Ρέθυμνο (και όχι μόνο όσοι δραστηριοποιούνται στην παραλιακή) έχουν αποδείξει με το πέρασμα των χρόνων ότι είναι σοβαροί επαγγελματίες και αντιμετωπίζουν το προϊόν τους με τον ίδιο σεβασμό που αντιμετωπίζουν το πελατολόγιό τους, κρατώντας για δεκαετίες ολόκληρες υψηλά στάνταρντ στον τομέα της εστίασης-διασκέδασης.

Είναι αυτονόητο πως η ισόρροπη και αρμονική συνύπαρξη της κατοικίας με τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στο Ιστορικό Κέντρο του Ρεθύμνου, θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα όλων των εμπλεκόμενων.  Όποιος πραγματικά παραβιάζει τις κείμενες διατάξεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τον Ιούνιο του 2022 και αναφέρουν ότι οι άδειες παράτασης μουσικής ισχύουν ως τη 01:00 για τους εξωτερικούς χώρους και ως τις 03:00 για τους εσωτερικούς, πρέπει να τιμωρείται. Οποιαδήποτε, όμως, εμμονική και στοχευμένη αντίδραση κάποιας μειοψηφίας, δεν μπορεί να καταστρέψει τη νυχτερινή ζωή της πόλης η οποία παρά τη μαζικότητά της κατάφερε και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια ποιοτική…

Μπορεί να είναι τυχαίο που όσες φορές υπήρξαν αντιδράσεις ενυπόγραφες και κινήσεις συλλογικές, ο επίσημος αριθμός των διαμαρτυρούμενων ήταν είτε μονοψήφιος, είτε «ταβάνιαζε» στα 50 άτομα. Μπορεί και όχι…

Αλήθεια, για πείτε μας κι εσείς τη γνώμη σας:

 

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Created with Quiz Maker

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ