Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κακώς έπεσαν από τα… σύννεφα οι Ρεθυμνιώτες για τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

ναρκωτικά σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μας αρέσει στο Ρέθυμνο να “πέφτουμε από τα σύννεφα” κάθε φορά που κάτι διαταράσσει την μικροαστική ηρεμία του αστικού χωριού στο οποίο ζούμε. Αυτή τη φορά με αφορμή έναν 13χρονο, μαθητή γυμνασίου που έδωσε μικροποσότητα ναρκωτικών στους συμμαθητές του, ενώ βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του.

Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή και θα συνεργάζεται στο εξής με τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως ορίζει η απόφαση των δικαστικών αρχών.

Αυτό που δε θυμάται η “σοκαρισμένη” κοινωνία και κοινή γνώμη του Ρεθύμνου, είναι ότι οι καθηγητές ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Σοφία Τριλίβα και Γιώργιος Παναγής, κατά καιρούς έχουν αποταθεί με πολλούς τρόπους στο πρόβλημα των ναρκωτικών στην νεολαία της περιοχής, σε συλλογικότητες και σε πολιτικούς φορείς, για να εξηγήσουν ότι χρειάζονται παρεμβάσεις, όχι μόνο ερευνητικές, αλλά και πρόληψης και θεραπείας του φαινομένου.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τη φράση: “να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με την κοινωνία” και κάθε λίγο και λιγάκι να βλέπουμε στην πράξη πως είναι απλά μια… “φράση-καραμέλα” για να προσδώσει ένα κύρος στον λόγο και τίποτα άλλο.

Οι ανήλικοι είναι ολοένα και πιο ευάλωτοι σε μια κοινωνία που συνεχώς μετασχηματίζεται με τις συνθήκες να είναι ακόμα πιο προκλητικές και δύσκολες για να έχει η νεολαία την ασφάλεια και το περιβάλλον που χρειάζεται για να ωριμάσει γόνιμα και εποικοδομητικά. Οι επιστήμονες είχαν τονίσει ότι: “τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι πρέπει να απέχουν εντελώς οι ανήλικοι από την κατανάλωση αλκοόλ, ότι η κάνναβη έχει μεταλλαχθεί από τον άνθρωπο σε χειρότερης ποιότητας και έχει προκληθεί κατακόρυφη αύξηση των ψυχωτικών επεισοδίων σε νέους ανθρώπους, την ώρα που η επιστημονική κοινότητα καταλήγει στο ότι μέχρι τα 25 χρόνια, αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του ανθρώπου στα χρόνια της… όψιμης πλέον εφηβείας“, όμως δυστυχώς για ακόμα μία φορά φάνηκε ότι ο επιστημονικός λόγος δεν εισακούεται και δεν προσφέρει στην κοινωνία αυτά που θα μπορούσε…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση minoan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ