Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
22 Shares

Μια τουριστική περίοδος που στην αρχή διέγραφε απογοητευτική πορεία ακόμα και σε σχέση με πέρυσι κι όμως στην στροφή του καλοκαιριού δυναμικά απέδωσε εισόδημα σε μια οικονομία που βρισκόταν σε λήθαργο απογοήτευσης.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Μιλώντας στο Daynight.gr, o πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου και αντιπρόεδρος της fedHATTA, Στράτος Μπερέτης, εκτιμά ότι η τουριστική περίοδος θα κλείσει στο 55% του 2019, του τελευταίου έτους χωρίς κορονοϊό για την Ελλάδα.

Μάλιστα ο Σεπτέμβρης εμφανίζει μια μεσοσταθμική πληρότητα ποσοστού 80%, ενώ και ο Οκτώβρης εμφανίζει μια καλή δυναμική. Αρκετά καταλύματα αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και την πρώτη βδομάδα ή και δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό και για το 2022, είναι ότι εν γένει το ισοζύγιο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού από την Ελλάδα, εμφανίζεται ως θετικό. Η χώρα μας εμφανίστηκε ως ασφαλής προορισμός, ενώ τόσο οι τουρίστες που έφταναν στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, όσο και αυτοί που επέστρεφαν στις χώρες τους, παρουσίαζαν χαμηλά ποσοστά νόσησης.

Ο Στράτος Μπερέτης εξηγεί ωστόσο ότι την άνοιξη του 2022 αναμένεται να είναι ανοιχτές και οι ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία, η Ισπανία και η Πορτογαλία με αποτέλεσμα να πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε επίπεδο τιμών και σε επίπεδο υπηρεσιών και σε όλα που συνεπικουρούν ώστε να παραμένουμε ανταγωνιστικοί.

Είναι επίσης άξιο λόγου ότι και το κράτος ενέπνευσε εικόνα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και σε συνάρτηση με τον τουρισμό και την οικονομία. Αυτό φάνηκε και στο γεγονός ότι χώρες πχ όπως η Γερμανία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν τέτοιος που θα μπορούσε να καταστήσει τη χώρα μας σε απαγορευμένο προορισμό.

Ψυχραιμία λοιπόν και ανασύνταξη δυνάμεων με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βαίνει όλο και καλύτερα με την αύξηση των εμβολιασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το ευπαθές προϊόν που αποκαλείται τουριστική βιομηχανία, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και δη του Ρεθύμνου και της Κρήτης, και μια σειρά επαγγελμάτων εξαρτάται άμεσα ή και έμμεσα από αυτό.

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap