Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κοπή πίτας και συνεδρίαση του νέου Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, η πρώτη, για το έτος 2018, τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο γιόρτασε την είσοδο του καινούργιου χρόνου με το ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ. Το φλουρί της πίτας, που αντιστοιχούσε σε ένα συμβολικό δώρο, έτυχε στο Διευθυντή Ευάγγελο Κουμεντάκη, ο οποίος πήρε και τις ευχές των παρευρισκόμενων για συνέχιση της καλής του τύχης ολόκληρη τη χρονιά. Τυχερή, επίσης, στάθηκε και η υπεύθυνη λογιστηρίου Παρασκευή Γαγάνη, η οποία κέρδισε δύο ημέρες άδεια. Μετά το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου χρήσης 2018.

 

2.- Όρισε ως εκπρόσωπο, εκτός του Προέδρου του, στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης τον Α’ Αντιπρόεδρό του Εμμανουήλ Ψαρουδάκη.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο είναι ένας νέος θεσμός που εισάγεται με τις διατάξεις του Ν. 4497/2017 κι έχει ως αποστολή τον συντονισμό της δράσης των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, με βάση τις αρχές της αποδοτικότητας και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης. Μεταξύ των άλλων, υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης, καθώς και του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας, συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της οικείας Περιφέρειας, υποβάλλει προτάσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση, από κοινού με την Περιφέρεια, δράσεων ή έργων στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

 

3.- Όρισε τους εκπροσώπους του στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», ως εξής: α) Κων/νος Σπυριδάκης, ως τακτικός, β) Γεώργιος Γαβαλάς, ως αναπληρωματικός.

Ως γνωστόν, βασικοί άξονες της εταιρείας είναι η υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της Κρήτης, της διαχείρισης του «Καλαθιού Προϊόντων της Κρήτης», η οργάνωση προτύπων και εποπτεία της Πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών με το εμπορικό Σήμα «Κρήτη» στα πλαίσια της «Περιφερειακής Ετικέτας Κρήτης» κλπ.

 

4.- Όρισε τους εκπροσώπους του στο Δίκτυο Civitas Destinations, Ευρωπαϊκή Δράση που υλοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνης, ως εξής: α) Αναστασία Μανώλα, ως τακτικός, β) Μιχαήλ Χριστοφοράκης, ως αναπληρωματικός.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, ο Δήμος Ρεθύμνης σχεδιάζει την εφαρμογή ενός συνόλου συμπληρωματικών λύσεων κινητικότητας, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ήπια μέτρα, με στόχο να βελτιώσει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης, προκειμένου να αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόλογη επιλογή, τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες.

 

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των 4.000,00 ευρώ (τέσσερις χιλιάδες) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι αποτελεί θεσμό Πολιτισμού και Δημιουργίας, ο οποίος κάθε χρόνο ενισχύεται και εμπλουτίζεται προβάλλοντας τον τόπο μας τόσο σε πολιτιστικό, όσο και σε τουριστικό επίπεδο συμβάλλοντας αποφασιστικά στην τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα.

Με την επιχορήγηση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίξει έμπρακτα το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του θεσμού στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

 

6.- Όρισε τους εκπροσώπους του στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα ναυαγίων Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ως εξής: α) Μιχαήλ Δανδουλάκης, ως τακτικός, β) Ιωάννης Παπαδάκης, ως αναπληρωματικός.

 

7.- Όρισε τους εκπροσώπους του στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα ναυαγίων Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, ως εξής: α) Ανδρέας Κλαψινός, ως τακτικός, β) Εμμανουήλ Χλιαουτάκης, ως αναπληρωματικός.

 

8.- Ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων συμμετοχής της επιχείρησης – μέλους του, ΜΠΡΑΧΙΜΟ Α.Ε., στην έκθεση «Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Λαϊκής Τέχνης, Μόδας & Αξεσουάρ 2018» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

 

9.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος με το ποσό των 1.000,00 Ευρώ (χιλίων) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2017.

 

10.- Αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου Ρεθύμνης για συμμετοχή στα έξοδα, με το ποσό των 3.000,00 ευρώ, προβολής του Ρεθεμνιώτικου τουριστικού προϊόντος στην έκθεση ASTA Destination Expo, ετήσια έκθεση των Τουριστικών Πρακτόρων της Αμερικής, οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 14-17 Απριλίου 2018.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ