Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κλιμάκια ελέγχων στο Ρέθυμνο για την αγορά εργασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκια ελέγχων της αγοράς εργασίας από Αθήνα θα σαρώσουν τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και όχι μόνο, μετά από αίτημα του οικείου εργατικού κέντρου και του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οι καταγγελίες φτάνουν καθημερινά και σωρηδόν με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση των ελέγχων λόγω των αποδεκατισμένων τοπικών υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει γραφείο τεχνικών ελέγχων με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται από το αντίστοιχο προσωπικό των Χανίων.

Τον κώδωνα του κινδύνου στους… εργοδότες κρούουν τα μέλη του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, αφού από μέρα σε μέρα θα ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας με τη συμβολή κλιμακίων από την Αθήνα. Καθημερινά φτάνουν καταγγελίες για αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και σωρείας παρατυπιών που θα σημάνουν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση.

Ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, Κώστας Νικολοδάκης, υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει και στο Ρέθυμνο γραφείο τεχνικών ελέγχων στην αγορά εργασίας, τονίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής, μπροστά στο όποιο κόστος, ίδρυσης της υπηρεσίας και στο Ρέθυμνο. Επί του παρόντος οι τεχνικοί έλεγχοι γίνονται από το αντίστοιχο γραφείο στα Χανιά, χωρίς την κάλυψη που θα έπρεπε να υφίσταται στο νομό.

Όσο για τη διαμάχη του εργατικού κέντρου με την νομαρχιακή επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση της τοπικής επιθεώρησης εργασίας, θεωρείται σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργο Λιολάκη, λήξασα, εφόσον έχουν ληφθεί οι διαβεβαιώσεις ότι θα ενισχυθεί σύντομα με προσωπικό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή: cretedoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ