Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κεφαλογιάννης: Σε τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Κεφαλογιάννης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δήλωση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου:

 

«Η προσπάθεια μας για το Ρέθυμνο βασίζεται στη συνεργασία, ώστε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο μας. Κάθε μικρό ή μεγάλο λιθαράκι που προστίθεται θετικά στις βασικές συλλογικές διεκδικήσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σημαντικό, ειδικά αν αναλογιστούμε την εξορισμού συνθέτη περίοδο την οποία διανύουμε.

Από την αρχή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινηθήκαμε ακριβώς πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, τόσο για το σχεδιασμό από μηδενική βάση, όσο και σε κάθε επιχειρούμενη υφιστάμενη προσπάθεια για το Ρέθυμνο. Σε αυτή την κατεύθυνση, βήμα βήμα, αναπτύξαμε για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού για τις δημοσιές υποδομές του Ρεθύμνου στο οποίο εντάχθηκε και η ανακατασκευή του Δικαστικού μας Μεγάρου. Από την πρώτη στιγμή το 2019, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προχωρήσαμε το σχεδιασμό ενός συνθέτου έργου που περιελάμβανε εργασίες ανακαίνισης, τεχνικής διαχείρισης και βαριάς συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες διευκολύνοντας εργαζόμενους και πολίτες.

Σήμερα, μετά από μια εξαιρετικά συνθέτη προετοιμασία, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαρχή της διαγωνιστικής διαδικασίας θέτοντας έτσι το σημαντικό αυτό έργο σε τροχιά υλοποίησης. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία Ανταγωνιστικού Διαλόγου με αναθέτουσα Αρχή την Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν:

✓ Εργασίες αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού
✓ Εσωτερικές διαρρυθμίσεις για την αποκατάσταση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση
✓ Παρεμβάσεις στο εξωτερικό κέλυφος και στο εσωτερικό του κτιρίου για την αποκατάσταση προβλημάτων
✓ Παρεμβάσεις βασιζόμενες στις αρχές του «βιοκλιματικού σχεδιασμού» για να αποκτήσει το κτίριο μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα,
✓ Χρήση αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
✓ Εργασίες ενίσχυσης της ασφάλειας για το προσωπικό και τους επισκέπτες
✓ Εσωτερικές διαρρυθμίσεις για την πλήρη προσβασιμότητα του κτιρίου σε ΑμεΑ.

Σύντομα θα προχωρήσει η πλήρης λειτουργική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1981, μετατρέποντας το σε ένα πραγματικά σύγχρονο δικαστικό μέγαρο διασφαλίζοντας παράλληλα μέσα από τον ίδιο διαγωνισμό τη συντήρηση και διαχείριση του κτιρίου για τα επόμενα χρόνια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ