Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κατέρρευσε τμήμα του ναού του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή του Ψηλορείτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Τίμιος Σταυρός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυστυχώς και ο πετρόκτιστος ναός του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή του Ψηλορείτη υπέστη ζημιές κατά τον χειμώνα που πέρασε.

Προσκυνητές που έφτασαν στην υψηλότερη κορυφή της Κρήτης την Κυριακή, διαπίστωσαν πως η υποχώρηση του χιονιού αποκάλυψε την κατάρρευση εξωτερικού τμήματος της λιθοδομής.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του Ψηλορείτη οι φθορές του ναού δεν είναι του μεγέθους των ζημιών που υπέστη ο Τίμιος Σταυρός στον Κουλούκωνα, ο οποίος όπως έχει γράψει από την Μεγάλη Παρασκευή το rethemnosnews, κατέρρευσε στο σύνολο του.

Ο ναός του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη έχει υποστεί φθορές μόνο σε εξωτερικά σημεία του παχύ στρώματος της λιθόκτιστης κατασκευής που τον περιβάλλει και που πιθανόν οφείλεται είτε στο βάρος του χιονιού που σκέπασε το ναό τον χειμώνα αλλά ίσως και στην έντονη σεισμικότητα των μηνών που πέρασε.

Εκείνο, πάντως που τόνισαν οι ορειβάτες – προσκυνητές που έφτασαν την Κυριακή στον Ψηλορείτη είναι τα πολλά σκουπίδια που διαπίστωσαν να έχουν αφήσει προηγούμενοι ορειβάτες – προσκυνητές στο βουνό και μέσα στον ναό!

Για ακόμα μία φορά γίνεται παράκληση σε όλους όσοι ανεβαίνουν στον Ψηλορείτη, να σέβονται τον περιβάλλον και να μην αφήνουν εκεί σκουπίδια αλλά να τα μαζεύουν και επιστρέφοντας να τα αφήνουν στους κάδους των χωριών που συναντούν στους πρόποδες του βουνού είτε βόρεια στον Μυλοπόταμο, είτε νότια στο Αμάρι.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ