Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ας σοβαρευτούμε… Μάσκες στο Ρέθυμνο από χθες γιατί αύριο θα είναι αργά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

98 κρούσματα χτες, 69 σήμερα… Η ατομική ευθύνη, η ευσυνειδησία μας, η αντίληψη της σκληρής πραγματικότητας, θα σώσει ή θα καταδικάσει το Ρέθυμνο! Όσο υπερβολική και αν ακούγεται η συγκεκριμένη φράση, τόσο υπερβολικός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων covid που έχουν καταγραφεί στο Ρέθυμνο το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι δυνατόν έπειτα από τόσους μήνες που «δοκιμάζει» τις αντοχές της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας ο κορονοϊός, εδώ στο Ρέθυμνο να πρέπει να συζητάμε ακόμη για την ατομική ευθύνη. Είναι αδιαπραγμάτευτο πως αυτή μπορεί να σώσει την τουριστική σεζόν και πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές ή να μας καταδικάσει!

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Η περιορισμένη υπευθυνότητα που παρουσιάζουν πολλοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Δυστυχώς, ο Νομός Ρεθύμνου παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη, ενώ ευρύτερα για το σύνολο του πληθυσμού του νησιού κυμαίνεται κάτω του μέσου όρου σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες της χώρας.

Τα στατιστικά είναι ενδεικτικά των επιλογών που έχουν κάνει χιλιάδες Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες, οι οποίοι όσο και αν έχουν ορισμένες ανησυχίες για τον εμβολιασμό, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τουλάχιστον κάποιους βασικούς κανόνες. Όποια και αν είναι η προσωπική σου άποψη, όσο χρόνο και αν θεωρείς πως χρειάζεσαι για να βγάλεις βάσιμα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει, δεν είναι δυνατόν να γλεντάς σαν να μην «τρέχει» τίποτα και να αμφισβητείς τα πιο στοιχειώδη μέτρα πρόληψης.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους πριν να είναι αργά… Κι ας βάλαμε ξανά τις μάσκες προτού μας το επιβάλει ο Χαρδαλιάς.  Η συμπεριφορά μας στην εργασία, στις βόλτες χαλάρωσης και στις κοινωνικές εκδηλώσεις είναι αυτή που θα καθορίσει την εξέλιξη των πραγμάτων στο Ρέθυμνο και το ποια θα είναι η συνέχεια έπειτα από την αύξηση ρεκόρ των θετικών κρουσμάτων στη πόλη μας. Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε ένα ανεξέλεγκτο αύριο, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε από… χτες!

Οι Ρεθυμνιώτες και οι Ρεθυμνιώτισσες έχουν αποδείξει σε πολλές κρίσιμες περιπτώσεις στο παρελθόν ότι έχουν τα μυαλά μέσα στο κεφάλι τους! Ας το αποδείξουν για ακόμη μία φορά λοιπόν, πράττοντας το αυτονόητο, χωρίς να χρειάζεται άνωθεν εντολή. Τώρα που ο κίνδυνος έχει φτάσει στο «κόκκινο» και ρισκάρουμε το αύριο αγαπημένων προσώπων, επιχειρήσεων και φυσικά της ίδιας μας της πόλης… Τώρα. Σήμερα. Ο κάθε ένας και η κάθε μία από το μετερίζι του.

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap