Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Επανεκκίνηση των διαδικασιών για το υδατοδρόμιο του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη βουλή θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων που μεταξύ άλλων προβλέπει απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για την κατασκευή υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει χρονίσει με δεδομένο ότι έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δρομολόγηση της κατασκευής στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Οι σημαντικές καθυστερήσεις τόσο λόγω συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία, αλλά και λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα την υλοποίηση του έργου.

Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, είναι πλήρης και έτοιμη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, πλέον με βάση τα όσα προβλέπει το χθεσινό νομοσχέδιο γίνονται οι σχετικές τροποποιήσεις για να μπορέσει σε σύντομο χρόνο να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για το έργο.

Πλέον με βάση το νέο νόμο, όπως εξήγησε, το Λιμενικό Ταμείο δεν χρειάζεται να αναλάβει το κόστος για την εγκατάσταση και τον εξοπλισμό, κάτι που θα αφορά αποκλειστικά τον ανάδοχο του έργου. Το Λιμενικό Ταμείο θα παραχωρήσει τον χώρο και τα υπόλοιπα αφορούν στις αρμοδιότητες του αναδόχου.

Διαβάστε περισσότερα στο Rethnea

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ