Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένα χωριό του Αμαρίου μας διδάσκει τι θα πει Κρητική ανθρωπιά και φιλότιμο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Αμάρι Ρεθύμνου
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
229 Shares

Η λεβεντιά, η γενναιοδωρία, το νοιάξιμο για το συχωριανό & το συνάνθρωπο, που αποτελούν χαρακτηριστικά της κρητικής ψυχής, ξεδιπλώθηκαν σε όλο τους στο μεγαλείο στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου!

Το Rεθυμνιώτικο χωριό σύσσωμο, εχθές το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου, συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία τον υπέργηρο συγχωριανό τους Γιώργο Σ., με τους χωριανούς να έχουν αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας του, καθώς ο ίδιος που ζούσε μόνος -καθώς ήταν ανύπανδρος και δεν είχε οικογένεια- δεν διέθετε και οικονομικούς πόρους.

Όπως είπαν στο Apopsilive ο ιερέας του χωριού Κυριάκος Λίτινας και ο Πρόεδρος του χωριού Γιώργος Πατακός, στον 90χρονο άνδρα που είχε καταπέσει το τελευταίο διάστημα, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, είχε σταθεί όλο το χωριό, αναλαμβάνοντας τα έξοδα και τη φροντίδα του.

Όταν ο ηλικιωμένος άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το χωριό κινητοποιήθηκε για να κανονίσει “τα της κηδείας” σαν να επρόκειτο για ένα στενό συγγενή όλων.

Όπως μας είπαν οι χωριανοί, ο 90χρονος -που ήταν ένας χαμογελαστός και ευχάριστος άνθρωπος που χαιρετούσε εγκάρδια τους πάντες- είχε έρθει από την Αθήνα, όπου ζούσε επί δεκαετίες, για να περάσει τα τελευταία του χρόνια στον τόπο καταγωγής του, πράξη που αποδείχθηκε σοφή καθώς ο ίδιος βρήκε στο χωριό του την Αγία Παρασκευή την “οικογένεια” που δεν απέκτησε στη ζωή…

Ο εφημέριος παπά Κυριάκος Λίτινας έξω από την εκκλησία του χωριού

 

Αμάρι Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap