Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

ΔΕΥΑΡ ξύπνα επιτέλους! Με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού λούζονται για 4 μέρες οι Ρεθυμνιώτες

Δημοσιεύτηκε

στις

ΔΕΥΑΡ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
301 Shares

Είναι η τέταρτη μέρα που στα Περιβόλια Ρεθύμνου δεν τρέχουν νερό οι βρύσες! Οι κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για τις βασικές τους ανάγκες, ενώ ίσως στάξει λίγο νερό μέσα στην ημέρα…

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Καταστάσεις απαράδεκτες για το Ρέθυμνο, για έναν δήμο τουριστικά ανεπτυγμένο και με χρόνια προβλήματα στην ύδρευση που θα έπρεπε πια να έχουν ρυθμιστεί. Οι χρονιές λειψυδρίας από την ανομβρία είναι συχνές, όπως και οι βλάβες λόγω του πεπαλαιωμένου δικτύου, αυτά όμως δεν αποτελούν δικαιολογία για μια ΔΕΥΑΡ που χρεώνει πολύ ακριβά το νερό στους δημότες της. Κι όμως, αντί να κάνει κάποια έκπτωση στους δημότες που στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή, κάνει συνεχώς… εκπτώσεις στην παροχή των υπηρεσιών της κι αυτό είναι θλιβερό.

Γνωρίζουν άριστα ότι υπάρχουν πολυάριθμα ξενοδοχεία με τουρίστες και αυξημένες ανάγκες ύδρευσης, ότι υπάρχουν ακόμα και αγροτικές καλλιέργειες που δεν έχουν συνδεθεί με δίκτυο άρδευσης κι επιβαρύνουν την κατάσταση, όπως και τόσες και τόσες διαρροές και κλοπές νερού και το μόνο που γίνεται είναι εξαγγελίες έργων και συγγνώμες… κατόπιν διακοπής.

Αντί λοιπόν να κόβεται το νερό, ας κοπούν οι επιβαρύνσεις στους πολίτες για κάτι που δεν τους παρέχεται! Να εξορθολογιστεί η λειτουργία και η παροχή της υπηρεσίας αυτής, με σωστή οργάνωση και έγκαιρες παρεμβάσεις, χωρίς αστοχίες και με προειδοποίηση, ώστε να μειωθούν οι διακοπές της υδροδότησης και η ταλαιπωρία κατοίκων κι επισκεπτών. 

Σήμερα είναι τα Περιβόλια, προχθές τα Μισίρια ή του Γάλλου, ακόμα και το Κέντρο της νέας ή της παλιάς πόλης που αποστερήθηκαν το νερό, όλοι όμηροι της ίδιας κατάστασης που μόνο οξύνεται κατά περίπτωση, αντί να θεραπευτεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Η ΔΕΥΑΡ όπως πράττει ανάλογα, αρκέστηκε στο να ζητήσει συγγνώμη και όχι να προχωρήσει σε εργασίες με προειδοποίηση και σύγχρονο τρόπο.

Ιδού η ανακοίνωσή της ΔΕΥΑΡ:

«H ΔΕΥΑΡ ζητάει τη συγγνώμη και την κατανόηση των δημοτών για τα ζητήματα των διακοπών υδροδότησης στην περιοχή των Περιβολίων.

Το τελευταίο τριήμερο ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι από αλλεπάλληλα σπασίματα του δικτύου, που ξεκίνησαν από ζημιά που προκάλεσε ακούσια ιδιώτης στον αγωγό διανομής, ο οποίος διέρχεται από την ιδιοκτησία του.

Το εν λόγω δίκτυο δεν είχε ποτέ προβλήματα, αλλά διαταράχθηκε και λόγω παλαιότητας δημιουργήθηκε ντόμινο βλαβών.

Η ΔΕΥΑΡ το διάστημα αυτό ευρίσκεται σε φάση αλλαγής και αναδιάταξης των δικτύων στην πόλη του Ρεθύμνου (ΚΑΛΛΙΘΕΑ , ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΚΡΙΑΡΗ) και μετατόπισης – αντικατάστασης παλαιών δικτύων που διέρχονται από ιδιοκτησίες.

Ευελπιστούμε ότι μετά τις παρεμβάσεις αυτές θα εξαλειφθούν κατά μεγάλο μέρος τα προβλήματα διακοπής της υδροδότησης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Επίσης τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ ευρίσκονται νυχθημερόν επί ποδός , προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν και αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Τέλος ενημερώνουμε τους δημότες ότι η υδροδότηση στην περιοχή των Περιβολίων θα έχει ομαλοποιηθεί έως τις 15:00».

Ευελπιστούμε λοιπόν, στο μέλλον και από την επόμενη φορά της όποιας τυχόν βλάβης ή παρέμβασης, να υπάρξει προειδοποίηση, να βγαίνουν σωστοί οι χρόνοι αποστέρησης του νερού και τα πολλά λεφτά που εισπράττει η ΔΕΥΑΡ να πιάνουν τόπο. Η εικόνα εκατοντάδων ή και χιλιάδων Ρεθυμνιωτών να λούζονται με… μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού εν έτει 2021 δεν τιμά κανέναν τους…

ΔΕΥΑΡ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap