Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Μιλήσαμε με τους εμπνευστές του πρωτότυπου κινητού bar που «αλωνίζει» το Ρέθυμνο (και όχι μόνο)! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βασίλης και Κωνσταντίνος ή Κωνσταντίνος και Βασίλης. Με όποια σειρά και αν το πει κανείς, είναι το ίδιο. Δύο νέα, φρέσκα πρόσωπα, με καταγωγή από το Ρέθυμνο οι οποίοι έδωσαν σάρκα και οστά σε μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα, την δημιουργία ενός κινητού bar, του Cocktails in the City.

Γράφει η Μαριάννα Τζιράκη

Το να τολμάς να κάνεις επιχειρηματικά βήματα στην Ελλάδα του 2018 είναι αρκετά ριψοκίνδυνο, καθώς οι δυσκολίες είναι αρκετές. Χρειάζεται πολλή σκέψη πριν το μεγάλο βήμα αλλά και συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη στην πορεία.

Το Daynight πριν λίγες μέρες βρέθηκε ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους, τον Βασίλη Βατζέλη και τον Κωνσταντίνο Μαραγκουδάκη οι οποίοι ένωσαν τις γνώσεις τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την δική τους “κινητή” επιχείρηση η οποία επικεντρώνεται στην παροχή προϊόντων όπως αντίστοιχα κάνει ένα κανονικό bar.

 

 

ΚΩΝ:”Κύρια παροχή του Cocktails in the City, είναι το αλκοόλ και τα ροφήματα σε κοινωνικές εκδηλώσεις και όχι μόνο. Ανάλογα με το πόσο ξεχωριστή θέλει να κάνει κάποιος την προσωπική του στιγμή, είτε είναι γάμος, είτε είναι κάποιο party, εμείς αναλαμβάνουμε την άρτια διεκπεραίωσή της, από το νερό που θα πιει ο καλεσμένος μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, σαν να βρίσκονταν σε μπαρ”.

Η ιδέα των παιδιών είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό αλλά και στην χώρα μας, όμως το πιο σημαντικό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η ιδιομορφία των δύο ανδρών οι οποίοι, ίσως από ξεκάθαρη τύχη, συναντήθηκαν και τελικά αποφάσισαν να κάνουν αυτό το βήμα.

 

 

ΚΩΝ: Έχω δουλέψει αρκετά στη ζωή μου, σε πολλά πόστα όπως service και γενικότερα έχω ζήσει τη νύχτα. Όταν κλήθηκα να δουλέψω μέσα σε bar, συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου αρέσει αυτή η δουλειά. Μάλιστα η πρώτη μου ουσιαστική επαφή έγινε περίπου το 2011, όταν συμμετείχα σε πανελλήνιο διαγωνισμό γνωστής εταιρίας ποτών. Πλέον στα 28 χρόνια μου, έχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία, προσπαθώ να εξελίσσομαι όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΒΑΣ: Προσωπικά η ιδέα του να δουλεύω barman δεν μου άρεσε στην αρχή. Αναγκάστηκα να το κάνω όμως και στην πορεία φάνηκε ότι ήμουν καλός, όχι μόνο επειδή  το έκανα σωστά αλλά γιατί μου άρεσε η επικοινωνία με τον κόσμο και ότι μπορούσα να “πουλάω” το προϊόν.

Αν και τελείως διαφορετικές προσωπικότητες, ο Κωνσταντίνος και ο Βασίλης μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το πάθος για αυτό που κάνουν και την θέληση για εξέλιξη. Στην ουσία ο ένας συμπληρώνει τον άλλο:  γνώση για τα cocktail από τη μία, σωστά προϊόντα και εξυπηρέτηση από την άλλη.

 

 

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που λατρέψαμε στην ιδέα των δύο αγοριών είναι η φαντασία και η επιλογή εκλεκτών προϊόντων που επιλέγουν για τις υπηρεσίες τους.

ΒΑΣ: “Φροντίζουμε να επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τις πρώτες μας ύλες. Ανεξάρτητα από τα κλασικά ποτά που χρησιμοποιούμε, αναζητούμε την ποιότητα μέσα από υλικά που προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς, όπως αγρότες για παράδειγμα, και εντάσσουμε στα ροφήματα μας λαχανικά ή φρούτα πρώτης ποιότητος. Είτε είναι Κρητικά είτε προέρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας, έχουμε πάντα στόχο την καλύτερη δυνατή γεύση και αποτέλεσμα”.

 

 

Και όπως όλα τα πράγματα έχουν και την άλλη όψη, έτσι και στην περίπτωση των δύο παιδιών υπάρχουν αρκετές δυσκολίες τις οποίες προσπαθούν συνεχώς να ξεπερνούν.

ΚΩΝ: “Η πιο χαρακτηριστική δυσκολία, όπως για κάθε ελεύθερο επαγγελματία είναι το ίδιο το κράτος. Μένουμε στο Ρέθυμνο και επιμένουμε να δρούμε εδώ, προσπαθώντας να βρίσκουμε ευκαιρίες και να δείχνουμε την δουλειά μας. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, όμως έχει αποδειχθεί ότι με σκληρή δουλειά όλα γίνονται και εμείς αυτό το έχουμε αποδείξει”.

Οι καιροί απαιτούν ρίσκα γιατί μόνο έτσι πάμε ένα βήμα μπροστά. Μπορεί συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας να μην υπάρχει, όμως ένα από τα βασικά συστατικά είναι σίγουρα το μεράκι και το πάθος που βάζει κάποιος στη σε οτιδήποτε και αν κάνει. Τουλάχιστον αυτή τη γεύση μας έδωσαν ο Βασίλης και ο Κωνσταντίνος (Μαζί με την γεύση από το τελευταίο cocktail που μας ετοίμασαν! )

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

FB: Cocktails_in_the_city

official Site: www.cocktailsinthecity.gr

Email: www.cocktailsincatering@yahoo.com

Instagram: www.instagram.com/cocktails_in_the_city/

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ