Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Άστεγος κοιμάται στο κέντρο του Ρεθύμνου – Δύο κοπέλες του αφήνουν μία «σακούλα Ανθρωπιάς»

Δημοσιεύτηκε

στις

άστεγος Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
654 Shares

Εικόνες που αποτελούν γροθιά στο στο στομάχι, στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Ένας άστεγος κοιμάται στην πλατεία τεσσάρων Μαρτύρων, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Και τι θα γίνει μόλις οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύσουν;

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Θα καταφέρει να επιβιώσει ή θα βρεθεί νεκρός, όπως τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας κατά καιρούς;

Δυστυχώς, κάποιοι άστεγοι, βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση κατά συνείδηση. Δεν επιθυμούν δηλαδή καμία συνδιαλλαγή με το κράτος, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν ταυτότητα και αριθμό ΑΦΜ. Γεγονός που δένει και τα χέρια της τοπικής εκκλησίας που ενώ προσφέρει στέγη και φαγητό στους αναξιοπαθούντες, αυτό δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί, μιας και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε δει στις αποθήκες της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου στον Κουμπέ, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην παλιά πόλη, όπως και στην Πλατεία Μικρασιατών, ακόμα και στην κεντρική λεωφόρο στο ύψος της Καλλιθέας, ενώ νεκροί έχουν εντοπιστεί άστεγοι στην περιοχή των δικαστηρίων μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να βοηθηθούν χωρίς αντίκρισμα.

Όμως ο άστεγος στο κέντρο της πόλης, δέχεται μια διακριτική βοήθεια, χωρίς γραφειοκρατία και το κράτος ή την εκκλησία για μεσάζοντα. Δύο νεαρές κοπέλες, του άφησαν μια σακούλα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και απομακρύνθηκαν αμέσως για να μην τον ενοχλήσουν, ξυπνήσει και ντραπεί και δεν δεχθεί την προσφορά αυτή αλληλεγγύης στην πράξη.

Ζουν στο περιθώριο και είναι αόρατοι για τους περισσότερους, ευτυχώς όμως για κάποιους όχι… Έχουν γνώση της κατάστασης και δρουν ανάλογα.

άστεγος Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap