Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αναβαθμίζονται οι νέες σύγχρονες στάσεις του ΚΤΕΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παίρνουν μορφή οι νέες σύγχρονες στάσεις του ΚΤΕΛ

• «Επόμενο βήμα» η εγκατάσταση τηλεματικής
Νέα, σύγχρονη μορφή παίρνουν σταδιακά οι στάσεις των λεωφορείων στην πόλη του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΤΕΛ και του Δήμου Ρεθύμνης στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και την εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων, που θα προσφέρουν νέες υπηρεσίες στους επιβάτες.

Ήδη στο Ρέθυμνο στάσεις λεωφορείων έχουν αποκτήσει βελτιωμένες εγκαταστάσεις και οι υποδομές τους δεν θυμίζουν σε τίποτα την παλαιότερη εικόνα τους. Πλέον, οι αναβαθμισμένοι και καλά συντηρημένοι χώροι, τα κιόσκι πληροφόρησης αλλά και οι μελλοντικές στοχεύσεις για την τοποθέτηση ψηφιακού εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής έχουν αλλάξει την όψη σε σημεία της πόλης και αναμένεται να προσφέρουν αισθητά βελτιωμένες και σύγχρονες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναβάθμιση των στάσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το ΚΤΕΛ αλλά και της συνεργασίας με το Δήμο Ρεθύμνου που έχει προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε κάποιες από τις κεντρικές στάσεις.

Τα παραπάνω επεσήμανε μιλώντας στην «Κ.Ε.» ο υπεύθυνος γραφείου κίνησης του ΚΤΕΛ κος Αριστείδης Κουγιουμουτζής, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα όσα έχουν ήδη υλοποιηθεί όσο και στις μελλοντικές στοχεύσεις.
Όπως τόνισε ο κος Κουγιουμουτζής, έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις αναβάθμισης στις στάσεις της οδού Μοάτσου, τη Δημητρακάκη, στην Εμμανουήλ Πορτάλιου, έχει δημιουργεί νέα στάση στον Αδελιανό Κάμπο, ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση της στάσης στην περιοχή των Περιβολίων. Ταυτόχρονα, παρεμβάσεις έχουν γίνει και στην περιοχή του στρατοπέδου, στους Τέσσερις Μάρτυρες, στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κόρακα Καμάρα.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το ΚΤΕΛ έως τα τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η χωροθέτηση και αριθμοδότηση στάσεων στην πόλη αλλά και σε οικισμούς και πρόσθεσε: «είναι μια διαδικασία αναγκαία για τον περαιτέρω σχεδιασμό μας. Το επόμενο βήμα είναι η τηλεματική με εγκατάσταση εξοπλισμού για iphone και android». Ο ίδιος εξήγησε πως η εφαρμογή του συστήματος τηλεματικής θα είναι μια διαδικασία που θα έρθει να προφέρει νέες υπηρεσίες μέσω του GPS που διαθέτει το ΚΤΕΛ, διευκολύνοντας την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια.

«Δημιουργούμε την υποδομή και αναβαθμίζουμε υπηρεσίες» επεσήμανε ο κος Κουγιουμουτζής, αναφερόμενος στις στοχεύσεις του ΚΤΕΛ, ενώ επεσήμανε πως ήδη τα ενημερωτικά κιόσκια έχουν συμβάλει αισθητά στην μείωση του χρόνου αναμονής του λεωφορείου στη στάση και συνεπώς την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου. «Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την κυκλοφορία κυρίως στο κέντρο και σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένος συγκοινωνιακός φόρτος, αφού μέσα από τη δημιουργία info kiosk αρκετοί επιβάτες εξυπηρετούνται από εκεί, μειώνοντας το χρόνο αναμονής» επεσήμανε ο κος Κουγιουμουτζής.

Αναβαθμισμένες οι στάσεις στους Τέσσερις Μάρτυρες
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια για τις αναβαθμισμένες στάσεις στην περιοχή των Τεσσάρων Μαρτύρων.
Στις εν λόγω στάσεις ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ έχουν προχωρήσει σε αισθητή αναβάθμιση, αφού έχουν γίνει βελτιωτικές παρεμβάσεις αλλά και συντήρηση με αποτέλεσμα η τελική τους εικόνα να μην θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες με εμφανή τη φθορά του χρόνου αλλά και σημαντικές ελλείψεις.

Πλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες ενώ, κατά κοινή ομολογία, έχουν αλλάξει και την όψη της περιοχής.
Κ.Κ.

 Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ