Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πρωτοπορεί το Ρέθυμνο στην ανακύκλωση πανελλαδικά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Ρεθεμνιώτες αγαπούν την ανακύκλωση και το δείχνουν στην πράξη! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το έχουν ρίξει κυριολεκτικά στην ανακύκλωση, το.. σκουπίδι, αφού ανάμεσα σε 300 δήμους ανά την Ελλάδα, ο δήμος Ρεθύμνου είναι ανάμεσα στους 20 πρώτους ΟΤΑ, αφού το 2016 εκτιμάται ότι έχουν μεταφερθεί από το Ρέθυμνο στη ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά 5 χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, με αύξηση περίπου 5% σε σχέση με το 2015.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου είναι εμφανώς ευχαριστημένος με τις επιδόσεις τον δημοτών στο “άθλημα” της ανακύκλωσης και το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά, αφού με απόφαση Γιώργου Μαρινάκη, εξυπηρετούνται και οι όμοροι δήμοι που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δυνατότητες ανακύκλωσης στο βαθμό του δήμου Ρεθύμνου που συχνά-πυκνα επιβραβεύεται μάλιστα, με εξοπλισμό από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και εμείς οι ίδιοι στα σπίτια μας στην κατανομή των απορριμμάτων, αφού εάν στα ανακυκλώσιμα, βρεθούν άλλου είδους απορρίμματα, τότε όλη η σακούλα απορρίπτεται στα ανάμικτα σκουπίδια, όπως τονίζει η Νικολέτα Γκολφινοπούλου, προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου -μιας υπηρεσίας που ετοιμάζει πολλές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλο το δήμο Ρεθύμνου σε παιδιά και ενήλικες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή:neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ