Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Αυτό είναι το χωριό-φάντασμα που μας γυρνάει πίσω στο 1960 | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμιά φορά ο χρόνος σταματάει, παγώνει για πάντα, κι ενώ όλα τα άλλα γύρω προχωρούν, αυτός αποφασίζει να μείνεισ στάσιμος σε κάποιες τοποθεσίες.

Όπως στο χωριό Ράφτης, στη νότια Κρήτη, που βρίσκεται στον δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, χτισμένο σε ένα λόφο για να αγναντεύει τον κάμπο της Μεσαράς -ένας οικισμός εγκαταλελειμμένος που έχει «κολλήσει» για πάντα στη δεκαετία του ’60.

Τότε δηλαδή που έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοί του. Το χωριό χτίστηκε τον Μεσαίωνα από τους Ενετούς, αν και αργότερα θεωρήθηκε σημαντικό στρατηγικό σημείο από τους Οθωμανούς και χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο. Τους αιώνες της ακμής του ήταν ένα χωριό με πλούτο που έκανε εξαγωγές σιτηρών και τυριών μέχρι και στην Ιταλία.

Αυτό όμως άλλαξε το 1960 όταν έφυγαν μαζικά οι κάτοικοί του με αποτέλεσμα να ερημωθεί. Από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του για να μείνει μόνιμα σε αυτόν τον πανέμορφο και παραδοσιακό οικισμό -εκτός από έναν συμπαθέστατο παπούλη που δεν έφυγε ποτέ και μπορείς να συναντήσεις στο παρακάτω βίντεο.

Μήπως όμως είναι ευκαιρία να αναπαλαιωθεί και να χρησιμοποιηθεί η παράδοσή του στο φαγητό για αγροτουριστικούς λόγους;

Δείτε το βίντεο με το χωριό-φάντασμα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ