Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πώς το κλίμα της Κρήτης «εμποδίζει» την μετάδοση του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την μετάδοση του κορονοϊού και το πως οι κλιματολογικές συνθήκες του νησιού ευνοούν τον περιορισμό της, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο καθηγητής του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Τσιρώνης.

«Ως φυσικοί, από την πρώτη στιγμή ενδιαφερθήκαμε για τη διάδοση του ιού και πως ενδεχομένως το περιβάλλον παίζει ρόλο σε αυτή, αφού η διαδικασία γίνεται μέσω σταγονιδίων και επομένως μέσω της ατμόσφαιρας», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Ο ίδιος εξήγησε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας του τμήματος φυσικής, τα σταγονίδια που αιωρούνται όταν κάποιος βήχει επηρεάζονται από το κλίμα. «Αν τα σταγονίδια είναι μεγάλα -πάνω από 100 μικρά- τότε δεν μένουν για πολύ στην ατμόσφαιρα αφού λόγω της βαρύτητας πέφτουν, όταν όμως είναι μικρά εκεί παίζει ρόλο το κλίμα», ανέφερε ο καθηγητής και συμπλήρωσε:

«Αν έχουμε μικρά σταγονίδια σε ένα ξηρό κλίμα, τότε λόγω της ξηρασίας χάνουν λίγη από την υγρασία τους, γίνονται ακόμα πιο μικρά και είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθούν και να εισέλθουν στο αναπνευστικό μας σύστημα. Όταν τα μικρά σταγονίδια βρεθούν σε ατμόσφαιρα με αυξημένη υγρασία και θερμοκρασία, δεν χάνουν βάρος επομένως κάποια μετά από λίγο πέφτουν και αυτά όπως τα μεγάλα».

«Οι κλιματολογικές συνθήκες που έχουμε στην περιοχή μας μπορούμε να πούμε πως βοηθούν για να περιοριστεί η διάδοση του ιού», κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.

Πηγή:creta24

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ