Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Προσοχή! Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

απάτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στοχευόμενη δράση ενημέρωσης των ηλικιωμένων πραγματοποίησε το μήνα Νοέμβριο η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε 12 συνολικά Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού με τη συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Η δράση αποσκοπούσε στην αφύπνιση των πολιτών σχετικά με το διαρκώς εξελισσόμενο έγκλημα της απάτης με όποια μορφή κι αυτό τελείται.

Αξιωματικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Κρήτης παρουσίασαν τους τρόπους με τους οποίους οι επιτήδειοι αιφνιδιάζουν τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι τη συναισθηματική τους ευαλωτότητα ή προβάλλοντας οικονομικά ευεργετήματα και τους πείθουν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ή να δώσουν τιμαλφή και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους διάφορους τρόπους κλοπών όπως με τη μέθοδο της απασχόληση, και προτάθηκαν ασφαλείς τρόποι αναλήψεων χρημάτων από Τραπεζικά Ιδρύματα και ΑΤΜ και συναλλαγών μέσω διαδικτύου.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση από ψυχολόγο της ΓΕΠΑΔ Κρήτης των αναπτυξιακών χαρακτηριστικών της ώριμης ηλικίας με έμφαση στις μεθόδους ψυχοεκπαίδευσης στη διαχείριση καταστάσεων άγχους και αιφνιδιασμού, συνθήκες που εκμεταλλεύονται όσοι διαπράττουν απάτες.

Με την ευκαιρία αυτής της δράσης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί και να μην πείθονται όταν:

  • άγνωστοι με διάφορα προσχήματα επιδιώκουν να μπουν στο σπίτι τους
  • δέχονται τηλεφωνήματα από δήθεν αστυνομικούς ή γιατρούς συνέπεια δήθεν τροχαίου ατυχήματος οικείου τους και τους ζητούν χρήματα για να αποφύγουν την ποινική δίωξη ή να προβούν σε ιατρική πράξη
  • λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από δήθεν Τράπεζες ή Δημόσιες Υπηρεσίες και τους ζητείται να πατήσουν συνημμένους συνδέσμους
  • τους ζητούν τον προσωπικό τους κωδικό (PIN) ή άλλα προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκτελεσθεί μια συναλλαγή (αγοραπωλησία) .

Περισσότερες συμβουλές στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ