Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πόσο κοστίζει η ζωή για ένα ζευγάρι ξένων στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

ζευγάρι κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμά του, το Forbes κατατάσσει την Κρήτη μέσα στους προορισμούς της Ευρώπης που θα μπορούσε να ζήσει ένας Αμερικάνος ή ένας Καναδός συνταξιούχος έχοντας ποιότητα ζωής αλλά και ικανοποιητικό κόστος διαβίωσης. Μια εξίσωση που πράγματι δεν τη βρίσκεις εύκολα αλλά η Κρήτη μπορεί να την προσφέρει.

Το ελληνικό νησί δεν είναι ο μοναδικός προορισμός της σχετικής λίστας. Η Βαλένθια στην Ισπανία, η Μπράγκα στην Πορτογαλία, η Γασκώνη στη Γαλλία και το Κότορ στο Μαυροβούνιο συμπληρώνουν την πεντάδα.

Το Forbes μέτρησε το κόστος ζωής για ένα ζευγάρι, σε συνάρτηση με την ποιότητα που προσφέρει η κάθε τοποθεσία. Από την Ευρώπη ξεχώρισαν οι συγκεκριμένοι πέντε προορισμοί – με την Κρήτη να είναι η πιο οικονομική της λίστας. Η έρευνα έγινε συγκριτικά με άλλες ηπείρους και ουσιαστικά ο στόχος ήταν να παρουσιαστούν και άλλες επιλογές εκτός της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Η Ευρώπη έχει βγάλει το όνομα της ακριβής ηπείρου, αλλά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες.

Το κόστος έχει υπολογιστεί, σε δολάρια, ανά μήνα. Για δύο άτομα – ένα ζευγάρι συνταξιούχων από την Αμερική. Το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει πως οι Αμερικάνοι μπορούν να περάσουν τα χρόνια τους έχοντας καλή ποιότητα ζωής στα συγκεκριμένα μέρη, πληρώνοντας μάλιστα έως και 60% λιγότερα σε σχέση με ό,τι δίνουν σήμερα! Εντυπωσιακό. Αν υπολογίσει κάποιος πως στην Κρήτη, που ενδιαφέρει εμάς, θα έχουν ήλιο για περισσότερες από 300 μέρες το χρόνο, το σενάριο γίνεται ακόμη πιο όμορφο. Για τον Έλληνα, φυσικά, η Κρήτη δεν κοστίζει 60% λιγότερα από αυτά που πληρώνει σήμερα. Πάμε να δούμε τα κόστη για δύο άτομα ανά μήνα, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Forbes.

  • Μπράγκα (Πορτογαλία): 2,855 δολάρια
  • Κότορ (Μαυροβούνιο): 2,658 δολάρια
  • Βαλένθια (Ισπανία): 2.477 δολάρια
  • Γασκώνη (Γαλλία): 1,952 δολάρια
  • Κρήτη (Ελλάδα): 1.865 δολάρια

Πηγή: exploringgreece.tv

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ