Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Δείτε πόσα Δις Ευρώ κρύβονται νότια της Κρήτης σε Πετρέλαιο και Αέριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η είδηση μας έφτασε από το Med Petroleum Summit που διοργανώνει η IN-VR Oil&Gas. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς είπε με ξεκάθαρο τρόπο πώς το φυσικό αέριο στην Κρήτη (στην περιοχή της θάλασσας που βρίσκεται στα νότια του νησιού δηλαδή) είναι, τουλάχιστον βάσει υπολογισμών, μεταξύ 3 και 30 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών. Μάλιστα όσον αφορά το «υγρό χρυσάφι», το πετρέλαιο δηλαδή, τα κοιτάσματα φτάνουν στα τρία δισεκατομμύρια βαρέλια αντίστοιχα.

Σε Κρήτη και Ιόνιο, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται κρυμμένος ένας πραγματικός θησαυρός. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Μπασιάς ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα βασίζονται στις ομοιότητες που έχουν οι περιοχές της δυτικής Ελλάδας με εκείνες της περιοχής όπου εντοπίστηκε το κοίτασμα Ζορ και στις αντίστοιχες ομοιότητες που υπάρχουν στις περιοχές νότια της Κρήτης με εκείνες των κοιτασμάτων Καλυψώ και Ονησίφορος στην Κύπρο.

Πόσα δις αξίζει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο;

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς λοιπόν, στην Ελλάδα τα αποθέματα του φυσικού αερίου ανέρχονται σε 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ενώ τα κοιτάσματα σε πετρέλαιο υπολογίζονται στα 3 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Τώρα αν αυτά κοιτάσματα αρχίσει να τα εκμεταλλεύεται το κράτος, αφού υπογράψει τις κατάλληλες συμβάσεις, τα κέρδη τα οποία θα μπορέσει να βάλει στα ταμεία του ανέρχονται σε 600 δισ. ευρώ...

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ