Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πένθος στην ερευνητική κοινότητα της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Κυριάκου Πετράτου, διακεκριμένου επιστήμονα και μέλους του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ.

Το ΙΜΒΒ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει «έφυγε από κοντά μας στις 10 Μαΐου.

Ο Κυριάκος πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή στο Wayne State University (Detroit), εργάσθηκε για αρκετά χρόνια ως ερευνητής στο European Molecular Biology Laboratory (1985-1990) και ξεκίνησε την ερευνητική του καριέρα στο ΙΜΒΒ το 1990, κάνοντας εξαιρετική δουλειά και δημοσιεύοντας πρωτοποριακά αποτελέσματα, για περισσότερο από 3 δεκαετίες. Το κύριο ενδιαφέρον ήταν είναι η κατανόηση της λειτουργίας των πρωτεϊνών με τον προσδιορισμό και την ανάλυση των κρυσταλλικών δομών αυτών των μακρομορίων σε υψηλή ευκρίνεια.

Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που προσέφερε απλόχερα στους ερευνητές και τους φοιτητές του ΙΜΒΒ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, την επιστημονική του γνώση και ένα ιδιαίτερο παράδειγμα ακαδημαϊκής και προσωπικής ηθικής.

Η κοινότητα του ΙΜΒΒ, όλοι οι συνεργάτες και φίλοι του Κυριάκου εκφράζουμε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και φίλους.»

Πένθος στην Ιατρική σχολή

Ο Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ψήφισμά του, εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κυριάκου Πετράτου, διακεκριμένου ερευνητή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), προς την οικογένεια του.

«Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, ο Κυριάκος ήταν εξαιρετικός επιστήμονας και ένας αξιαγάπητος άνθρωπος με απαράμιλλο ήθος, καλοσύνη, και έμφυτη ευγένεια.

Ο Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής, αποφάσισε ομόφωνα αντί στεφάνου, να καταθέσει το ποσό των 200 ευρώ στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»», αναφέρεται, στο ψήφισμα.

πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ