Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πάνω από 140.000 «μπόμπες» θα ταξίδευαν στην Κρήτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

ποτά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπουδαίο πλήγμα στη “μάστιγα” της διακίνησης νοθευμένων ποτών (“μπόμπες”) σε διεθνές επίπεδο κατάφερε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ.

Το ΤΑΟΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, προέβη σε “μπλόκο” στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί εντοπίστηκαν 10 κοντέινερ, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν σχεδόν 145.000 παράνομες φιάλες αλκοολούχων ποτών, τα οποία δεν άργησε να διαπιστωθεί ότι ήταν “μπόμπες”. Τα εν λόγω λαθραία ποτά προέρχονταν από τη Γεωργία και είχαν προορισμό… τρίτες χώρες.

Η συμβολή του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης στην υπόθεση ήταν καταλυτική: Το περασμένο καλοκαίρι, το ΤΑΟΕ είχε προβεί σε παρόμοια επιχείρηση μαζί με το ΣΔΟΕ Αττικής στο νησί μας. Η εν λόγω επιχείρηση “οδήγησε” εν πολλοίς στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης στον Πειραιά. Εξάλλου, αξίζει να τονιστεί ότι η εν λόγω έρευνα συνέβαλε στην αποκάλυψη κυκλώματος διακίνησης ακατάλληλων ποτών και παράλληλα στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων νοθευμένων ποτών στην Ολλανδία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΔΟΕ, προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών από κοινού με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η οποία οδήγησε στον εντοπισμό των δέκα κοντέινερ με φορτίο παράνομα αλκοολούχα ποτά προερχόμενα από τη Γεωργία και προορισμό… τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., σε αγαστή συνεργασία με το Σώμα και το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, έκαναν “φύλλο και φτερό” τα επίμαχα κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού βρέθηκαν συνολικά 144.906 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Πρόκειται για επώνυμες εταιρείες “ευρείας κατανάλωσης”. Από το περιεχόμενο των φιαλών εστάλησαν μάλιστα δείγματα στη Χημική Υπηρεσία Αττικής προς εξέταση. Από την εξέταση των δειγμάτων προέκυψε ότι το παράνομο φορτίο των αλκοολούχων ποτών δεν ήταν κανονικό. Το σύνολο των φιαλών κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε σε ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Όπως ανακοίνωσε χθες επισήμως το ΣΔΟΕ, η επιτυχημένη έκβαση της επίμαχης επιχείρησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που “αντλήθηκαν” από παρόμοια επιχείρηση που είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2022 στην Κρήτη. Τότε, το ΤΑΟΕ μαζί με το ΣΔΟΕ Αττικής είχαν εντοπίσει – και πάλι – τεράστια ποσότητα ακατάλληλων αλκοολούχων ποτών. Εξάλλου, εντοπίστηκαν ελληνικές επιχειρήσεις που προέβαιναν στην εισαγωγή και διάθεση στην εγχώρια αγορά ποτών που ήταν “μπόμπες”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ