Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη»: Ένα μαγικό βιβλίο για το νησί μας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου είναι ένας δάσκαλος στο επάγγελμα, συγγραφέας στην ιδιότητα με καταγωγή από την Λάρισα. Εδώ και πολλά χρόνια όμως ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όντας πια πραγματικά ντόπιος! Το 1995 μάλιστα συμμετείχε στη συντακτική ομάδα του βιβλίου «Ιστορία της Κρήτης για το δημοτικό σχολείο». Σήμερα τον συναντάμε με το νέο του βιβλίο που μοσχοβολάει Κρήτη!

Το έργο «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη, Ψηφίδες και Πολιτισμού» (εκδ. Μεταίχμιο) αποτυπώνει με τον καλύτερο και πιο αναλυτικό τρόπο την καθημερινή ζωή των Κρητικών και τις δραστηριότητες τους. Λειτουργεί ως ένα ιδανικό αποτύπωμα κάθε πτυχής της ζωής του νησιού.

Πώς το κάνει αυτό; Με σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό. Με πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιμα, τις προλήψεις, τη χλωρίδα, την πανίδα, τη μυθολογία, τα αρχαιολογικά ευρήματα και την ιστορία της Κρήτης καθώς και κείμενα που αφορούν πρόσωπα από την Κρήτη που έμειναν στην ιστορία. Με πληροφορίες για τοπικά προϊόντα, συνταγές, κείμενα περιηγητών και επισκεπτών, ποιήματα, τραγούδια και μαντινάδες και λογοτεχνικά κείμενα που σχετίζονται με την περιοχή.

Που και πότε θα παρουσιαστεί το «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη»;

Το σημαντικό αυτό έργο που τιμάει το νησί μας θα παρουσιαστεί με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου,  του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου έχει συνολικό τίτλο «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη, Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού», ενώ να δώσουμε και τα εύσημα στις εκδόσεις Μεταίχμιο που τόλμησαν να εκδώσουν ένα τέτοιο κείμενο.

Ημερομηνία της παρουσίασης είναι αύριο Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ