Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ηράκλειο: 10η συνεχόμενη χρονιά για τα Οινοτικά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Οινοτικά, η έκθεση για το κρητικό κρασί που πλέον έχει γίνει θεσμός, οργανώνεται φέτος για 10η συνεχόμενη χρονιά. Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου από το Σάββατο 18  έως και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, οινόφιλοι και επαγγελματίες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα περισσότερα από 400 κρασιά που θα παρουσιάσουν 29 οινοποιεία της Κρήτης. ‘Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η έκθεση θα φιλοξενηθεί και στα Χανιά στις 4 και 5 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται και ξεχωριστές γευσιγνωσίες, γαστρονομικά δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη του Κρητικού αμπελώνα τα τελευταία χρόνια είναι συντονισμένη και φέρνει αποτελέσματα. Τα Wines of Crete, το δίκτυο των οινοποιών του νησιού καταφέρνει να πρωτοπορεί, συσπειρώνοντας τους παραγωγούς με γνώμονα την  ενότητα και την εξωστρέφεια. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται κοινές συμμετοχές σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, τουριστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, έμφαση στον πολιτισμό, τη γαστρονομία.
16406983_1456649084359838_1873099219030862042_n

 

Οι οινόφιλοι έχουν πολλές ευκαιρίες για οινοτουρισμό στην Κρήτη καθώς τα περισσότερα από τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα.  Η Κρήτη είναι μία από τις  μεγαλύτερες  οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας τόσο σε έκταση όσο και συνολική παραγωγή. Είναι όμως πρώτα απ’ όλα μία περιοχή με πολύ μεγάλη δυναμική. Ο Κρητικός αμπελώνας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και οι παραγωγοί στρέφονται στην  καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών που δείχνουν ότι έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Κι ενώ οι φίλοι του κρασιού έμαθαν τα τελευταία χρόνια το Βιδιανό, την πιο αναπτυσσόμενη ποικιλία της Κρήτης, τελευταία έρχονται σε επαφή και με τη Βηλάνα, το Κοτσιφάλι, το Πλυτό, το Λιάτικο το Μοσχάτο Σπίνας, το Μανδηλάρι και το Θραψαθήρι.

JFS_1143

Μονοποικιλιακό ή σε blend, συνδυαζόμενο με άλλες Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, το κρασί της Κρήτης κατακτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, τόσο στους μυημένους όσο και σε εκείνους που αρχίζουν να ανακαλύπτουν τον κόσμο του κρασιού. Το κρασί στην Κρήτη είναι ζωντανό και μαζί με την τοπική κουζίνα δημιουργούν ένα συνδυασμό που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό.

Πληροφορίες για τα Οινοτικά μπορείτε να βρείτε στη σελίδα των Wines of Crete και στη σελίδα του Δικτύου στο facebook.

 

Πηγή: ert

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ