Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΚΡΉΤΗ

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες μπύρες της Κρήτης! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

μπύρα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μπύρα είναι η ευχαρίστηση της στιγμής, το στιγμιότυπο της παρέας, της ξεκούρασης, του γλεντιού, μα πάνω απ’ όλα της απόλαυσης. Η Κρήτη φημίζεται για τα τοπικά προϊόντα της και ένα εξ αυτών είναι και η μπύρα.

Βρήκαμε τις τοπικές, αυτές που κρύβουν «ιστορίες», αυτές που ξεκίνησαν ως ιδέα της παρέας και κατέληξαν σε τραπέζια σε στιγμές απόλαυσης.

Γιατί το σημαντικότερο, εκτός από μία καλή μπύρα, είναι να βλέπεις το όνειρό σου να κατακτά τη θέση που του αξίζει στην καθημερινότητα.

 

 

1. BLACK SHEEP – Απαστερίωτη, Αφιλτράριστη και Ιδιαίτερη

“Μια φορά κι ένα καιρό”. Κάπως έτσι ξεκινούν τα παραμύθια, κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία του Μιχάλη και της Ορελής που αποφάσισαν να φτιάξουν μία μπύρα διαφορετική από τις άλλες, χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων. Έτσι, γεννήθηκε το δικό τους “παραμύθι” με την “Black Sheep” που έχει εξελιχθεί σε μία όμορφη ιστορία ξεχωριστών ιδεών και γεύσεων. Η αγάπη τους για τον καλό καφέ τους έφεραν στο Kross Coffee Roasters όπου αναζήτησαν έμπνευση στα αρώματα καφέ για τη Breakfast Stout μπύρα τους, ενώ απευθύνθηκαν στους τοπικούς ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ για τη βρώμη, ώστε να δώσουν το τοπικό συστατικό στην ξεχωριστή τους ιδέα. “Μα, μπύρα με καφέ;”, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Εδώ ακριβώς έρχεται το ξεχωριστό του πράγματος. Μία μπύρα με νότες καφέ, σοκολάτας, καβουρδισμένων βυνών και καραμέλας που δημιουργούν πολλαπλές “εκρήξεις” στον ουρανίσκο και πιστοποιούν τη διαφορετικότητα του “Black Sheep”.

Μπύρα από τον τόπο σου

 

2. BRINK’S – Φρέσκια, Ρεθυμνιακή και βιολογική

Η Brink’s μάς έρχεται από το Ρέθυμνο: η Brink’s Ξανθιά και η Brink’s Μαύρη. Πρόκειται για δύο πρώτες βιολογικές μπύρες στην Ελλάδα, αφιλτράριστες, απαστερίωτες με πλούσια γεύση. Παράγονται από την Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία ΑΒΕΕ, η οποία λειτουργεί από το 1998. Κι αν τα πρώτα χρόνια η κλασική γραφειοκρατία της Ελλάδας έφερε τις σχετικές καθυστερήσεις και αποτέλεσε “τροχοπέδη” στα όνειρα των ιδρυτών, από το 2001 κι έπειτα άρχισε το “χτίσιμο”, το οποίο λίγα χρόνια αργότερα έφερε την μπύρα στην Κύπρο και την Δανία, ακόμα και στο… τραπέζι της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία το 2005 γιόρτασε τα γενέθλιά της με τη Ρεθυμνιακή Μπύρα. Ε, δεν το λες και λίγο. Σήμερα, μία εικοσαετία μετά το πρώτο “λιθαράκι”, η επιχείρηση έχει μεγαλώσει, τα σχέδια για το μέλλον δεν σταματούν και ταυτόχρονα οι επικεφαλής ελπίζουν ότι θα αλλάξει ο νόμος περί της ονομασίας προέλευσης ώστε το όνομα “Ρεθυμνιακή” να επιστρέψει στην ετικέτα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ