Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ζουρίδα: Η άγρια νυφίτσα της Κρήτης με τον ατρόμητο χαρακτήρα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μυαλό μας η λέξη «νυφίτσα» είναι συνώνυμο της πονηριάς και του ανθρώπου που είναι καταφερτζής -όχι πάντα με τον πιο τίμιο τρόπο. Ενώ όμως σε όλη την Ελλάδα συναντάμε μονάχα νυφίτσες, στην Κρήτη υπάρχει μία ξαδέρφη της: η ζουρίδα!

Γνωστή κι ως αλεπού της Κρήτης, είναι πολύ μεγαλύτερη, πολύ πιο άγρια και -κυρίως- πολύ πιο ικανή από την ξαδέρφη της στο κυνήγι. Όταν βάλει κάτι στο μυαλό της είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί κάποιος να την σταματήσει.

Αθόρυβη κι ατρόμητη, με πιο ελαφρό πάτημα κι από γάτα, είναι υπεύθυνη για διάφορες «ζαβολιές» ενάντια σε αγρότες: κερασιές που λείπουν τα καλύτερα κεράσια τους, σκουπίδια που έχουν ανοιχτεί και πολύ συχνά μακελειό στα κοτέτσια αφού έτσι και βρει τρόπο αυτό το είδος πετροκούναβου να φτάσει κοντά στις κότες τις ρημάζει.

Παλιότερα έχει κυνηγηθεί άγρια για τη γούνα της ενώ ακόμα πέφτει συχνά θύμα τροχαίων. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι κυνηγοί έχουν αφήσει κάπως ήσυχο αυτό το αγριμάκι της Κρήτης που κουβαλά τον χαρακτήρα του νησιού: άγριο, ανυπόταχτο και με μεγάλη αγάπη για την… κλέφτικη ζωή!

Δείτε τη Ζουρίδα, το υπέροχο κρητικό ζωάκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ