Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Έτοιμες μέχρι το 2020 οι νέες εστίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Μέχρι το 2020 πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί οι νέες φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης και τα νέα κτήρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων. Η δυναμικότητα των φοιτητικών εστιών θα αυξηθεί από 78 δωμάτια σήμερα σε 260, ενώ η Σχολή Αρχιτεκτονικής θα αποκτήσει τη δική της βάση καθώς από όταν μετεγκαταστάθηκε στην Πολυτεχνειούπολη φιλοξενείται σε διαφορετικά σημεία δεσμεύοντας χώρο από άλλες Σχολές.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη. Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι τα δύο σημαντικά αυτά έργα υποδομής θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Ε.Τ.Ε.) συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση μεταξύ της Ε.Τ.Ε. και του Υπουργείου Παιδείας υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Διγαλάκης έκανε γνωστό ότι οι μελέτες για τη Γ’ φάση των φοιτητικών εστιών και τα συμπληρωματικά κτήρια (Γ4) της Αρχιτεκτονικής είναι ώριμες, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και τα χρήματα είναι πιστωμένα. Μόνη εκκρεμότητα για να ξεκινήσουν τα έργα είναι κάποιες διαδικασίες που πρέπει ολοκληρώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο υπεύθυνος επί των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης Σπύρος Ψυχής, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Δέσποινα Παντελάκη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Αχιλλέως.

 

Πηγή: haniotika-nea

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap