Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Σητεία: Από drone η επόμενη μέρα της θεομηνίας – Βροχή 5 χρόνων έπεσε μέσα σε λίγες μόνο ώρες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα ορμητικά νερά στη Σητεία παρέσυραν τα πάντα στους δρόμους και μπήκαν μέσα σε σπίτια και καταστήματα. Ο καιρός έδειξε τα δόντια του, στην Κρήτη και οι κάτοικοι της περιοχής, μετρούν τις πληγές τους…

Οι νέες εικόνες από τη Σητεία είναι συγκλονιστικές. Αποτυπώνουν την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Η βροχή που έπεσε, πέφτει κανονικά συνολικά μέσα σε πέντε χρόνια. Οι υποδομές δεν άντεξαν και οι κάτοικοι της πόλης, έτρεχαν να προστατευτούν και να αποφύγουν τα χειρότερα. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Δεν υπήρξαν θύματα όπως στην Αγία Πελαγία, επειδή οι οδηγοί κατάλαβαν έγκαιρα το μέγεθος του κινδύνου και φρόντισαν να προστατευτούν.

Η Σητεία «πνίγηκε» στη λάσπη. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και κατέληξαν μέσα στο λιμάνι. Στην περιοχή Βάγκα με την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε κατάκοιτος άνδρας από το σπίτι του που είχε πλημμυρίσει. Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του γαλλικού ξενοδοχείου από βραχυκύκλωμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι στη Σητεία προσπαθούσαν να επαναφέρουν την κανονικότητα με σκούπες στα χέρια. Drone έδειχνε από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής. Οι εικόνες από κάθε γωνιά της πόλης, δείχνουν το χάος που έφερε η κακοκαιρία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα λέει ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, «το φαινόμενο που είχαμε στη Σητεία δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά και πρωτόγνωρο.» Ενδεικτικό της πρωτοφανούς βροχόπτωσης ήταν πως «η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας ήταν 1.778 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες. Η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε τέσσερις ώρες. Καταλαβαίνετε το τι ζημιές έχουν προκληθεί».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστά, σταμάτησε να μετράει! Ο κ. Ζερβάκης επισημαίνει ότι το μέγεθος της κατάστασης είναι αδύνατο να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν βοηθήσει η πολιτεία άμεσα καταστράφηκε ο τόπος».

πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ