Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Οροπέδιο Λασιθίου: Κλειστός θα παραμείνει ο κάμπος για τους επισκέπτες όλο τον Χειμώνα

Δημοσιεύτηκε

στις

oropedio-lasithioy-hionia
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη όπου εξετάστηκε όλος ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας εν όψει των κακοκαιριών που φέρνει ο χειμώνας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/01/2024, στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασάκη.

Ο σχεδιασμός που αποφασίστηκε μπήκε από σήμερα κιόλας σε ισχύ και προβλέπει στην κάθε λεπτομέρεια του θέματα που ανακύπτουν μετά από χιονοπτώσεις και ισχυρές βροχές αλλά και γενικότερα σε περιπτώσεις δύσκολων καιρικών φαινομένων.

Στη συνάντηση μπήκαν οι προτεραιότητες για εκχιονισμό εξόδων από και προς Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, για την ομαλή λειτουργία των οικισμών μετά από χιονοπτώσεις και βέβαια για το πως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλικιωμένοι κι άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν στα χέρια τους καταστάσεις με άτομα που πρέπει να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όταν ανακύπτουν δύσκολα ή και ακραία καιρικά φαινόμενα, πράγμα που θα γίνεται σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο και τις λοιπές εμπλεκόμενες Αρχές.

οροπεδιο λασιθιου - πολιτικη προστασια

Μάλιστα ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τους προέδρους να οργανώσουν άμεσα εθελοντικές ομάδες που θα συνδράμουν όταν και σε ότι τους ζητείται υποβοηθώντας στη σωστή λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας.

Εξάλλου αποφασίστηκε, και μπήκε σε εφαρμογή, ο αποκλεισμός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου για τους επισκέπτες στη διάρκεια του χειμώνα.

Μιλάμε για το τμήμα του κάμπου με τις καλλιέργειες, όπου υπάρχουν σε εξέλιξη έργα, πηγάδια κι άλλοι κίνδυνοι τους οποίους οι ξένοι επισκέπτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν. Και οι ντόπιοι όμως θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική άδεια για την ασφάλεια τους.

οροπεδιο λασιθιου - πολιτικη προστασια

Να σημειώσουμε πως στη σύσκεψη μετείχαν πέρα από το Δήμαρχο Οροπεδίου, το σύνολο των αντιδημάρχων, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας, του ΔΕΔΔΗΕ, της Βοήθειας στο Σπίτι και οι χειριστές μηχανημάτων του Δήμου και της Περιφέρειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ