Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Κρήτη: Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος για καισαρική και πήγε από το σπίτι του

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο Άγιος Νικόλαος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης με τα κενά και τις ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιώργο Μανουσάκη, την Καθαρά Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 33χρονου από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Για να γίνει επείγουσα καισαρική στο ΓΝΑΝ αργά τη νύχτα κλήθηκε από το σπίτι του αναισθησιολόγος που δεν εφημέρευε, έδωσε αναισθησία και στη συνέχεια διασωλήνωσε το νεογνό και το διακόμισε στο Ηράκλειο μαζί με τον παιδίατρο εφημερίας.

Το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου βρέθηκε στο επίκεντρο και τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή δήλωση του Υπουργού Υγείας για τις εφημερίες του. 

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Γιώργου Μανουσάκη, αναφέρονται τα εξής:

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 22/3/24 της Επίκαιρης Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  επικαλέστηκε αποσπασματικά  δήλωση μου  ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του περιστατικού με τον άτυχο 33χρονο επειδή ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής χωρίς να εφημερεύει πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Πράγματι  έκανα τη δήλωση αυτή και από την πρώτη στιγμή είπα την αλήθεια, όχι όπως ο υπουργός υγείας που σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ στις 19/3 ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε και συνεπώς δεν υπήρχε θέμα.

Το νοσοκομείο εφημέρευε, χωρίς να εφημερεύει χειρουργός κάτι επισφαλές.

Ο υπουργός υγείας στη Βουλή παρουσίασε τα εφημερειακα κενά στα νοσοκομεία της περιφέρειας που εφημερεύουν κάθε μέρα ως κάτι φυσιολογικό, ενώ δεν είναι. Είναι επικίνδυνα, οφείλονται στην υποστελέχωση και κάποιες φορές καλύπτονται από τον εθελοντισμό και το φιλότιμο των ιατρών. 

Την Καθαρά Δευτέρα σε όλο το νομό Λασιθίου δεν εφημέρευε αναισθησιολογικό και ακτινολογικό τμήμα σε κανένα νοσοκομείο. Για να γίνει επείγουσα καισαρική στο ΓΝΑΝ αργά τη νύχτα κλήθηκε από το σπίτι του αναισθησιολόγος που δεν εφημέρευε, έδωσε αναισθησία και στη συνέχεια διασωλήνωσε το νεογνό και το διακόμισε στο Ηράκλειο μαζί με τον παιδίατρο εφημερίας.

Τα κενά του συστήματος υγείας δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται πάντα από το φιλότιμο και τον εθελοντισμό των εργαζομένων.   Οι κίνδυνοι  είναι μεγάλοι και κρίσιμοι.

Είναι άραγε ο υπουργός υγείας ευχαριστημένος από τη λειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας με εφημερειακα κενά σε κρίσιμες ειδικότητες όπως η γενική χειρουργική, η αναισθησιολογία και το ακτινολογικό;

Θεωρεί ασφαλή την εφημερία ενός νοσοκομείου χωρίς τις παραπάνω ειδικότητες;

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα στα νοσοκομεία της περιφέρειας και ο υπουργός υγείας είτε κάνει ότι δεν το βλεπει, είτε δεν τον ενδιαφέρει, αφού δεν αντιλαμβάνεται   την αγωνία των πολιτών σχετικά με την υποστελέχωση των νοσοκομείων τους.

Αγωνία που το περασμένο έτος εκφράστηκε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Ιεράπετρα, στη Σητεία και στον Άγιο Νικόλαο και θα εκφραστεί ξανά την Πέμπτη 28/3 στο πανλασιθιωτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια δωρεάν υγεία και τα νοσοκομεία μας στο Σεληνάρι.

Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ