Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Καταγγέλλουν ότι έμειναν στον δρόμο και απλήρωτοι!

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι 42 νεφροπαθείς που εξυπηρετούσε  η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Άγιος Παντελεήμων» στην Ιεράπετρα, βρήκαν προσωρινά θέση για αιμοκάθαρση , οι περισσότεροι στη Δημόσια μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και οι υπόλοιποι σε ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο στα Καλέσα του Ηρακλείου.

 

Αυτοί που έμειναν στο μεταξύ  άνεργοι στο δρόμο,  είναι  οι 24 εργαζόμενοι του κλειστού, από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Νεφρολογικού Κέντρου της Ιεράπετρας, οι οποίου με ανακοίνωση τους ζητούν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας , στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εκπροσωπούμενοι από γνωστή εργατολόγο του Ηρακλείου, ώστε να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους,  επιδόματα και αποζημιώσεις αδείας, δώρα και αποζημιώσεις απόλυσης.

Από τους 24 εργαζόμενους του Νεφρολογικού Κέντρου της Ιεράπετρας, μόνο η προϊσταμένη και τρείς νοσηλεύτριες, κλήθηκαν να συνδράμουν προσωρινά, χωρίς πρόσληψη,  στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Αγίου Νικολάου, που δέχτηκε να αναλάβει την αιμοκάθαρση των 29 από τους 42 συνολικά νεφροπαθείς που εξυπηρετούνταν στην Ιεράπετρα.

νεφρολογικο κέντρο

Κι ενώ όλοι ελπίζουν ότι οι εγκαταστάσεις του κλειστού κέντρου αιμοκάθαρσης της Ιεράπετρας, θα αγοραστούν από άλλη εύρωστη οικονομικά ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης ώστε να επιστρέψουν στην Ιεράπετρα και όλοι οι αιμοκαθαριζόμενοι , οι 24 απολυμένοι δεν γνωρίζουν αν θα είναι και εκείνοι στις θέσεις  της εργασίας τους όταν ξανά λειτουργήσει η μονάδα της Ιεράπετρας με τη νέα της ιδιοκτησία.

Για το κλείσιμο και τις απολύσεις στη νεφρολογική κλινική «Αγ.Παντελεήμονας» στην Ιεράπετρα Κρήτης,  οι απολυμένοι εργαζόμενοι έγραψαν:

«Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 24 εργαζόμενοι ( μεταξύ των οποίων 2 εγκυμονούσες και μια γυναίκα υπό το καθεστώς προστασίας της μητρότητας) που εργαζόμασταν στην ιδιωτική νεφρολογική κλινική «Αγ. Παντελεήμονας» βρεθήκαμε απολυμένοι ενώ μόλις 3 ημέρες πριν ενημερωθήκαμε ότι η επιχείρηση παύει τις δραστηριότητές της.

Μάλιστα στην ενημέρωση της εταιρείας,  μας έγινε γνωστό ότι,  δεν πρόκειται να  πάρουμε τις αποζημιώσεις μας, το δώρο Χριστουγέννων ούτε και το μισθό που αντιστοιχεί στις μέρες που εργαστήκαμε για το Νοέμβριο αλλά θα προσπαθήσουν να μας εξοφλήσουν το μισθό του Οκτώβρη τον οποίο λάβαμε 20 μέρες μετά το τέλος του προηγούμενου μήνα και αφού προχωρήσαμε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας».

Οι 24 απολυμένοι δεν σκέφτονται όμως μόνο τα δικά τους εργασιακά προβλήματα , αλλά σκέφτονται κι εκείνους τους 42 ασθενείς που μπήκαν σε περιπέτειες.

«Εκτός από εμάς βέβαια στο δρόμο βρέθηκαν και 42 νεφροπαθείς οι οποίοι απότη μία μέρα στην άλλη έπρεπε να βρουν τρόπο να μεταφερθούν στον Αγιο Νικόλαο ή στο Ηράκλειο κάτι που όπως είναι λογικό λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης που βρίσκεται η υγεία τους δημιούργησε αρκετές αντιδράσεις.

νεφρολογικο κέντρο

Δεν είναι τυχαίο βέβαια το παράδειγμα αυτό στην πόλη μας καθώς όσο υποβαθμίζεται το νοσοκομείο μας ανοίγουν νέες ιδιωτικές κλινικές και η υγεία των κατοίκων έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι νεφροπαθείς που ταλαιπωρούνται καθημερινά θα γίνονται έρμαιο του κάθε ιδιώτη που όποτε αποφασίζει θα κλείνει την κλινική του και θα τους πετάει στο δρόμο!

Εμείς οι εργαζόμενοι της κλινικής καθημερινά βάζαμε πλάτη για να καταφέρουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα στους ασθενείς μας, και μάλιστα με πολλές προσωπικές θυσίες καθώς κάναμε διπλές βάρδιες, δεν παίρναμε ρεπό, μέναμε απλήρωτοι για πάνω από ένα μήνα μιας και το τελευταίο διάστημα καθυστερούσε ο μισθός μας, ο οποίος βέβαια όντως προκαλεί σοκ όπως είπε ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας  , αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για βασικό μισθό πολύ μακριά από τις ανάγκες μας , ειδικά σε μια περίοδο που το κύμα της ακρίβειας έχει σαρώσει τα πάντα», αναφέρουν οι απολυμένοι δηλώνοντας την επιθυμία τους να επιστρέψουν στις δουλειές τους , κάτω από άλλες καλύτερες συνθήκες..

«Δεν ήταν επιλογή μας να μείνουμε άνεργοι… Εμείς θέλουμε να εργαστούμε στα πόστα μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τους ασθενείς μας , αλλά θαπρέπει να εξασφαλίσουμε ότι,  οι συνθήκες στην εργασία μας θα μας επιτρέπουν να ασκούμε απαρέγκλιτα τα καθήκοντα μας , αυτό που έχουμε σπουδάσει , σε αυτό που έχουμε αποκτήσει εμπειρία.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας από τον προηγούμενο εργοδότη,  ο οποίος μας χρωστάει μισθό, επιδόματα και αποζημιώσεις αδείας, δώρα και αποζημιώσεις απόλυσης κι εμείς βρισκόμαστε στην ανεργία. Κάποιοι καταφέραμε να βρούμε τρόπο να μετακινούμαστε και να δουλέψουμε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της δημόσιας νεφρολογικής μονάδας αλλά και πάλι το ταμείο μας είναι μείον.

Καλούμε όλους τους Γεραπετρίτες να σταθούν στο πλευρό μας στον αγώνα που δίνουμε για τα δεδουλευμένα μας αλλά και για να κρατήσουμε τις θέσεις μας στη  νεφρολογική κλινική μόλις ανοίξει ξανά υπό νέα διεύθυνση», καταλήγουν στην ανακοίνωση που έστειλαν στα ΜΜΕ, οι απολυμένοι της ιδιωτικής νεφρολογικής κλινικής «Αγ. Παντελεήμονας» στην  Ιεράπετρα Κρήτης.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ