Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στο Λασίθι – Βρήκαν προϊστορικά οστά νάνου ιπποπόταμου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη βρέθηκε το πανεπιστήμιο Αθηνών στο Οροπεδιο του Καθαρού, ανασκάπτοντας σημείο όπου βρέθηκαν πάνω από 10 νάνοι ιπποπόταμοι, ενδημικοί της Κρήτης.

Τα απολιθωμένα οστά χρονολογούνται από 350.000 έως 250.000 χρόνια π.χ. ενώ ο αριθμός των προϊστορικών ιπποπόταμων που έχουν βρεθεί είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλο παρόμοιο εύρημα σε νησί.

Ανάλογα ευρήματα ενδημικών προϊστορικών ζώων έχουν βρεθεί σύμφωνα με την ertnews.gr στη Κύπρο, τη Μάλτα τη Σικελία και τη Μαγαδασκάρη, ωστόσο ο αριθμός των ευρημάτων στο Οροπέδιο του καθαρού είναι πολύ μεγάλος.

Την ανασκαφή πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Γεωλογίας και Γεωμορφολογίας, με επικεφαλής τον Δρ. Γιώργο Αναστασάκη. Αύριο θα ακολουθήσει ειδική διαδικασία με χημικό τρόπο προκειμένου τα οστά να μεταφερθούν στα εργαστήρια του πανεπιστημίου να συντηρηθούν και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην περιοχή ώστε να αποτελέσουν εκθεσιακά ευρήματα που θα εξιστορούν την πλούσια γεωμορφολογία της περιοχής αλλά και την πανίδα του τόπου 300 χιλιάδες χρόνια πριν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ