Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Οι τρεις δήμοι που πάνε για μεγάλο… ντέρμπι την Κυριακή!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρήτη εκλογές
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ουδείς δύναται να γνωρίζει τις βουλές των ψηφοφόρων, ωστόσο σε πάρα πολλούς δήμους της Κρήτης -και δη στους μεγαλύτερους του νησιού-  υπάρχουν κάποια ακλόνητα φαβορί που η εκλογική διαδικασία θα έρθει απλά να επικυρώσει αυτό που άπαντες (ανα)γνωρίζουν.

Υπάρχουν, όμως, και μερικοί δήμοι στους οποίους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα που θα γεννήσει η κάλπη, καθώς η μάχη ανάμεσα στους υποψήφιους διεξάγεται με όρους… ντέρμπι.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, στο Μαλεβίζι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πιτσικάκη ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης», έχει φέρει αέρα ανατροπής, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διενήργησε μια αξιοθαύμαστη προεκλογική εκστρατεία και συγκρότησε ένα πολύ ισχυρό ρεύμα, που μένει να δούμε αν είναι ικανό να δώσει τέλος στη δημαρχιακή θητεία του Μενέλαου Μποκέα. Αν λάβουμε δε υπόψη ότι το βράδυ της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου, ο κόσμος που μαζεύτηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού, ξεπερνούσε τις 4.000, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κυριακάτικη καταμέτρηση θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ για το Μαλεβίζι.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και κείμενο

Εξίσου μεγάλη δυναμική, παρουσιάζει και μία άλλη πρωτομεφανιζόμενη υποψηφιότητα: αυτή του Ανδρέα Κουκλινού για τη δημαρχία στον Αποκόρωνα με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα». Ο νυν περιφερειακός σύμβουλος, κ. Κουκλινός, εκπροσωπεί μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών που υπόσχεται να φέρει στον Αποκόρωνα ανανέωση, ενέργεια και φρέσκες ιδέες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πολύ ικανή ομάδα νέων ανθρώπων που τον πλαισιώνει -και η οποία πολύ απέχει από το πρότυπο των… επαγγελματιών πολιτικών- οδηγούν τους γνώστες προσώπων και καταστάσεων στο εξής συμπέρασμα: η ερχόμενη Κυριακή δεν θα είναι η μοναδική που θα στηθούν κάλπες στον δήμο Αποκόρωνα και οι πιθανότητες του Ανδρέα Κουκλινού να πάψει το… σερί που καταγράφει ο κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης στις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, φαντάζουν κατά πολύ αυξημένες.

Ανδρέας Κουκλινός: «Μας αξίζει κάτι παραπάνω, μας αξίζει μια αλλαγή στον Αποκόρωνα»

 

Στον δήμο Μυλοποτάμου, το ντέρμπι διεξάγεται ανάμεσα σε δύο… Κλάδους: τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Ο πρώτος ήταν εκείνος που πήρε τη σκυτάλη από τον απελθόντα δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο, όταν εκείνος γνωστοποίησε τον Μάιο του 2022 ότι δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Το γεγονός ότι σύσσωμη η παράταξη αποδέχτηκε και στήριξε τότε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Γιώργου Κλάδου (Βίτσιλα), καθώς επίσης και τα προεκλογικά μηνύματα από την κοινωνία του Μυλοπόταμου, έχουν οδηγήσει σε μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα, με τον συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών Μυλοποτάμου» να θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της αναπτυξιακής πορείας του Μυλοποτάμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ