Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Ο τιμοκατάλογος των απογευματινών χειρουργείων και οι αναμονές στο νησί

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόφαση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα υπογράφει αμέσως, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζοντας χθες, Δευτέρα, τα στοιχεία για την οργάνωση και τη λειτουργία τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

«Δεν ιδιωτικοποιούμε το ΕΣΥ. Θα είναι κάποιος ανόητος να πιστεύει ότι δεν χρειαζόμαστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σκοπός μας είναι η ισχυροποίηση του και η ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα του» είπε ο κ.Γεωργιάδης πριν παρουσιάσει τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες αν χειρουργηθούν το απόγευμα, μέσα σε ένα νοσοκομείο.

Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε 6 κατηγορίες (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά, εξαιρετικά βαριά) και τα ποσά θα διαμορφώνονται από 300 έως 2.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μια επέμβαση καταρράκτη θα στοιχίζει από 300-500 ευρώ, μια επέμβαση κήλης 500 ευρώ, μια χολοκυστεκτομή απο 500-1.200 ευρώ,μια αρθροπλαστική γόνατος ή μια αρθροπλαστική ισχύου από 1.200-1.600. «Είναι περίπου τα μισά από αυτά που θα πλήρωνε ο ασθενής σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι από 1 η Φεβρουαρίου λειτουργεί το πρώτο απαραίτητο εργαλείο, δηλαδή τη λίστα των χειρουργείων με τις αναμονές σε όλα τα νοσοκομεία. Σε τρεις μήνες θα είναι online και θα μπορούν να τα βλέπουν όλοι οι πολίτες, με τους μέσους όρους αναμονής ανά κλινική και ανά νοσοκομείο. «Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων αρχίζει τον Μάρτιο και θα συμμετέχουν όσα νοσοκομεία θέλουν και μπορούν», τόνισε η ηγεσία του υπουργείου που παρουσίασε και μια αριθμητική λίστα για τις επεμβάσεις που εκκρεμούν πανελλαδικά και ξεπερνούν τις 100.000.

Τα στοιχεία για την Κρήτη δείχνουν ότι σχεδόν 4.500 πολίτες περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για να μπουν στο χειρουργείο και περίπου 3.500 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής μεταξύ 4 και 12 μηνών.

Όπως επισημάνθηκε, «τα απογευματινά χειρουργεία σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν με ορίζοντα να αποτελέσουν μόνιμη λύση για το σύστημα Υγείας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ