Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Ντομάτα-γίγας χωρίς χημικά εμφανίστηκε σε θερμοκήπιο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό και δεν έχει ίχνος από φυτοφάρμακα

Ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Ασπραδάκης, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με την κηπουρική στα Φέρμα Ιεράπετρας, κατάφερε να παράξει χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και χημικών σκευασμάτων (φυτοφαρμάκων) ντομάτες γίγαντες, που η κάθε μια ζυγίζει πάνω 800 γραμμάρια, με μεγαλύτερη μία και μοναδική που ζυγίστηκε στα 1.374 γραμμάρια διεκδικώντας το ρεκόρ Γκίνες.

«Ο σπόρος προέχεται από μια παλιά  ποικιλία παραδοσιακής ντομάτας. Καλλιεργώ διάφορα λαχανικά από χόμπι σε ένα μικρό θερμοκηπιάκι 60 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιώντας μόνο οργανική ουσία (κοπριά) και νερό. Στο τέλος κάθε περιόδου επειδή οι σπόροι μου δεν είναι υβρίδια, μπορώ να κρατώ σαν σπορικά  κάποιες μεγάλες ντομάτες, από τις οποίες παίρνω νέο σπόρο για την επόμενη φύτευση, όπως έκαναν οι παλιοί παραγωγοί της Ιεράπετρας πριν 60 χρόνια.

»Το πρόβλημα είναι τώρα, ότι για να κόψω μια τέτοια μεγάλη ντομάτα, θα πρέπει να έχω στρώσει και ένα πολύ μεγάλο τραπέζι με συγγενείς και φίλους για να μπορεί να καταναλωθεί, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα οπωροκηπευτικά – γίγας.

»Πάντως η γεύση της το άρωμα της και η νοστιμιά της, δεν συγκρίνεται με καμία ντομάτα του εμπορίου, μας είπε υπερήφανος για την παραγωγή του», ο κ. Χρήστος Ασπραδάκης.

Από:Πετάσης Νίκος
Πηγή: neakriti.gr
Κεντρική φωτό αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ