Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

«Κόκκινες» περιφέρειες ζητούν να μάθουν το… μυστικό της επιτυχίας στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κοροναιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
86 Shares

Το «μυστικό» της επιτυχίας, αναφορικά με την αύξηση των εμβολιασμών στην Κρήτη, αναζητούν Περιφέρειες της Ελλάδας, οι οποίες βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο αντιπεριφερειάρχης υγείας, Λάμπρος Βαμβακάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης είναι βελτιωμένη, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά, όσο και στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού. «Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς, που καταφέραμε να τους αυξήσουμε και να φτάσουμε στην Κρήτη σε ποσοστό 61% εμβολιασμένων πολιτών και σε νέους σε ποσοστό πάνω από 75%», εξήγησε ο κ. Βαμβακάς.

Όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη, αλλά και άλλες Περιφέρειες που βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα», παίρνουν τηλέφωνα και ρωτούν πως έγινε η εκστρατεία του εμβολιασμού. Παίρνουν και ρωτούν πως βγήκαμε στις πλατείες, πως πήγαμε στα σπίτια και πως καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Βέβαια, όπως επεσήμανε, η Κρήτη χρειάζεται ακόμη ένα ποσοστό 15% για να φτάσει στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. «Σε όλη την Ελλάδα τα κρούσματα αυξάνονται και στην Κρήτη παραμένουν σε ένα σταθερό επίπεδο. Αποδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα, καθώς θα μπούμε μέσα, θα χαλάσει ο καιρός, θα ανοίξουν εκδηλώσεις και πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας», τόνισε.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως ανέφερε, πραγματοποιούνται καθημερινά 500 νέοι εμβολιασμοί και άλλα 700 άτομα πραγματοποιούν την επαναληπτική δόση.

Κλείνοντας, εξήγησε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο την καμπάνια ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Πηγή: creta24

κοροναιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap