Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΚΡΉΤΗ

Κλείνουν τα σχολεία και στην Κρήτη λόγω καύσωνα

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για τα κλειστά σχολεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ήρθε η ανακοίνωση των Χανίων ότι τις επόμενες δύο ημέρες τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα, ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο έως και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Παράλληλα, για τα σχολεία που έχουν προγραμματισμένους τους καθιερωμένους εορτασμούς λήξης της σχολικής χρονιάς τις ανωτέρω ημερομηνίες, συνίσταται: είτε να τους πραγματοποιήσουν μετά τις 19:30-20:00, ώστε να μην υπάρχει έντονη ζέστη ή να μεταφερθούν οι τελετές σε άλλη ημερομηνία, μετά από σχετική απόφαση της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Τέλος όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) του Δήμου Χανίων, τα οποία βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, ο Δήμος Χανίων έχει φροντίσει να εξοπλιστούν με επιπλέον μέσα κλιματισμού (φορητά A/C, ανεμιστήρες κλπ), ώστε να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Επίσης υπάρχει ισχυρή σύσταση, οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν -κατά το δυνατόν- σε αίθουσες που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Κλείνουν λόγω καύσωνα τα ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στο Δήμο Ρεθύμνης

Κλειστά θα παραμείνουν τα ολοήμερα τμήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.  Η απόφαση ελήφθη από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, ως ένα μέτρο προστασίας απ’ τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν κανονικά. Υπάρχει, φυσικά, μέριμνα για τη διανομή νερών και χυμών στα παιδιά που διαγωνίζονται.

Κλειστά σχολεία και στο Ηράκλειο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο Ηράκλειο με απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού λόγω του καυσωνα .  Την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων, στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία , ως εξής:

1. Για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, των ολοήμερων τμημάτων, και

2. Για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ