ΚΡΉΤΗ
Κάποιες φορές στην Κρήτη τα “ψάρια” δεν τα βρίσκουμε στη θάλασσα αλλά στο βουνό
Σε κάποιες περιοχές οι Κρητικοί το ονομάζουν “ψάρι του βουνού”
Χορταρικό, από το οποίο παρασκευάζονταν λιχουδιές κατά το παρελθόν, σίγουρα αξίζει να έχει και σήμερα μια θέση στην κουζίνα μας, μια και αφθονεί στην Κρητική γη.
Ο περίφημος αγόγλωσσος ή Anchusa azurea, όπως είναι το επιστημονικό όνομα του, αποτελεί πρώτης τάξης υλικό για τηγάνισμα με κουρκούτι ή για αγογλωσσοκεφτέδες.
Ο αγόγλωσσος είναι μια πόα πολυετής, με φύλλα λογχοειδή, άνθη µπλε ενώ ο βλαστός του είναι τριχωτός.Η περίοδος από τώρα μέχρι και τον Απρίλιο είναι η κατάλληλη για να ετοιμάσουμε νόστιμα φαγητά από τα στελέχη του.
Στην Κρήτη μάλιστα το ονομάζουν, σε κάποιες περιοχές, “ψάρι του βουνού” μια και ψήνεται όπως και τα ψάρια στο τηγάνι αποτελώντας ένα νοστιμότατο έδεσμα, που μεγάλωσε γενιές.
Πηγή: flashnews.gr
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Τουρίστρια κινδύνεψε να παρασυρθεί από χείμαρρο – Την έσωσαν οι κάτοικοι!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Απίστευτο σκηνικό στον ΒΟΑΚ – Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα! | ΒΙΝΤΕΟ
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: «Κοκκίνησε» ο Άγνωστος από οπαδούς του Ολυμπιακού! | ΒΙΝΤΕΟ
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
“Blue Horizon”: Αυτή είναι η εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση θανάτου του Αντώνη Καργιώτη