Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: «Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες»

Δημοσιεύτηκε

στις

φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
25 Shares

«Είμαστε μια σεισμογενής χώρα. Να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε έτοιμοι για τους σεισμούς. Έχουμε σεισμούς σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι συμβαίνουν σε θαλάσσια περιοχή και δε δημιουργούν προβλήματα, όπως αυτός που σημειώθηκε την Τρίτη. Αυτοί οι σεισμοί εκτονώνουν την ενέργεια που υπάρχει στο εσωτερικό του πλανήτη μας.

Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε 150 χλμ. νότια από την Κάρπαθο, και ο άλλος 30 χλμ. ανατολικά από τη Σητεία», σημείωσε ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Στο Αρκαλοχώρι συνεχίζεται η ακολουθία και θα συνεχίζεται για τους επόμενους μήνες. Ας μην μπερδεύουμε τους άλλους σεισμούς με αυτό. Στο Αρκαλοχώρι εστιάζεται η προσοχή μας. Εκεί είναι οι ζημιές και χρειάζεται αποκατάσταση», τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, με αρκετούς μετασεισμούς να γίνονται αισθητοί και  να εντείνουν την ανησυχία και την αγωνία, πρωτίστως των σεισμοπαθών, όπως αναφέρει το cretalive.

«Στη Θήβα εξελίσσεται μια μικροσεισμική δραστηριότητα. Υπάρχει και η περιοχή της Νισύρου που μας απασχολεί τους τελευταίους μήνες», είπε κλείνοντας ο κ. Χουλιάρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap