Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Με 5 γιους -οι πρώτοι δύο, είναι δίδυμοι- η υπερπολύτεκνη οικογένεια του Μελισσοκόμου Χαράλαμπου Χατζάκη από τις Καμάρες και της συζύγου του Χαρίκλειας Χρηστάκη από το Τυμπάκι, είναι “ένα καμάρι”, αποτελώντας παράδειγμα φωτεινό σε μια χώρα, όπως τη δική μας, που μαστίζεται από υπογεννητικότητα, με αναμενόμενη δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού της σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Κείμενο-βίντεο: Γιάννης Φραγκιαδάκης για το Daynight.gr

Σημειώστε ότι, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας-Eurostat, από το 2030 η Ελλάδα, όσον αφορά την ηλικία των κατοίκων της, θα είναι η “γηραιότερη χώρα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Διαπίστωση απογοητευτική και αν μη τι άλλο θλιβερή…

Ο Χαράλαμπος και η Χαρίκλεια που ζουν στις Καμάρες Δήμου Φαιστού δηλώνουν στην κάμερα του Daynight.gr, πάντως, πως “ευχαρίστως θα έκαναν… άλλα 5 παιδιά” αν είχαν κάποια βοήθεια στο μεγάλωμα τους, η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και όλα περνούν από τα χέρια τους. “Σηκωνόμαστε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα” λένε οι δύο νεαροί γονείς, γιατί τα παιδιά τους μικρής ηλικίας όλα, όλο και κάτι μπορεί να χρειάζονται.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε καφετέρια στην παραλία του Κόκκινου Πύργου, όπου η Χαρίκλεια, απόφοιτος Οικονομικού της Νομικής, είχε κατέβει για διακοπές στον τόπο καταγωγής της το Τυμπάκι σε ένα διάλειμμα από το Μεταπτυχιακό που έκανε τότε. Η γνωριμία με τον Χαράλαμπο ήταν καθοριστική και… το Μεταπτυχιακό εγκαταλείφθηκε για τη δημιουργία οικογένειας!

Αν και η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα πολύτεκνα ζευγάρια, δυστυχώς, όπως μας είπε ο Χαράλαμπος, στους ίδιους “ψαλίδισαν” το πολυτεκνικό επίδομα κάτι που απογοητεύει αλλά δεν πτοεί το ζευγάρι το οποίο δεν αποκλείει το γεγονός η οικογένεια τους να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο: “Έχουμε συνηθίσει με τα μωρά” λέει χαμογελώντας η Χαρίκλεια, προσθέτοντας πως, “αν μείνουμε κάποια στιγμή χωρίς μωρά, θα μου κακοφανεί!”.

Δείτε το βίντεο του Daynight.gr:

*Στην βίντεο-στήλη του Daynight.gr με τίτλο «Πρόσωπα της Κρήτης» παρουσιάζονται ιστορίες από την «καρδιά» και τους πυλώνες του νησιού μας, δηλαδή τους ίδιους τους ανθρώπους της.

Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη με προσωποκεντρική μορφή, στην οποία Κρητικοί και Κρητικές της υπαίθρου και των πόλεων της Μεγαλονήσου, ανοίγουν την καρδιά τους στον αεικίνητο συνεργάτη μας, Γιάννη Φραγκιαδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ