Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ετοιμάζει βαλίτσες για Καλιφόρνια! – Μαθητής από την Κρήτη Πρωταθλητής Ελλάδας στο “Microsoft Office Specialist”

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να πηγαίνει στο Λύκειο, αλλά χειρίζεται με ιδιαίτερη επιδεξιότητα το Excel, αυτό το σύνθετο πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων της Microsoft που δυσκολεύει πολλούς από τους χρήστες της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου. Ο λόγος για τον Νικόλα Ραπάνη, τον μαθητή του 4ου Λυκείου Ηρακλείου, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας του Microsoft Office Specialist για την ενότητα του Excel.

Ο Νικόλας, μαζί με άλλους 99 νέους ηλικίας 12 – 22 ετών από διάφορα σημεία της Ελλάδας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Microsoft που διεξήχθη την Κυριακή 29 Μαΐου στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” στην Αθήνα. Οι επιδόσεις του από τα προημιτελικά κιόλας της δοκιμασίας ήταν εξαιρετικές καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει στο τέλος τον τίτλο του πρωταθλητή.

Νικόλας ΡαπάνηςΗ στιγμή της απονομής – Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης

Αντίστοιχα πρωταθλητές στο Microsoft Office Specialist αναδείχθηκαν για την ενότητα του Power Point ο Χρήστος Λέτσιος και του Word ο Ανδρέας Ναλμπάντης.

Ο μαθητής από το Ηράκλειο, συμμετείχε στη δοκιμασία της Microsoft με την ομάδα τού κ. Δημήτρη Βέργου, επιλέγοντας ο ίδιος να διαγωνιστεί στην ενότητα του Excel. Αρχικά, στο πλαίσιο της ελληνικής διοργάνωσης διαγωνίστηκαν 1.200 νέοι από όλη τη χώρα. Από τη δοκιμασία αυτή προέκυψαν οι 100 επικρατέστεροι που συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό. 

Ο Νικόλας Ραπάνης, ως πρωταθλητής Ελλάδας πλέον στο Microsoft Office Specialist ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπου και θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Ιούλιο, συμμετέχοντας αυτοδίκαια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Μάλιστα, οι νικητές της παγκόσμιας διοργάνωσης διεκδικούν χρηματικό έπαθλο ύψους έως και 7.000 δολαρίων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ο επίσημος διαγωνισμός δεξιοτήτων στο Microsoft Office και ο μοναδικός που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOS φιλοξενεί τους καλύτερους κάθε χώρας σε Word, Excel & PowerPoint στον Παγκόσμιο Τελικό.

Νικόλας Ραπάνης

Στην Ελλάδα, η ACTA – Τεχνοβλαστός ΑΠΘ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του Ελληνικού Σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MOS (Προκριματικοί Αγώνες, Πανελλήνιος Τελικός), ως αποκλειστικός συνεργάτης της Certiport, του κορυφαίου παρόχου εξετάσεων Πιστοποίησης Πληροφορικής. Κατόπιν τούτου η διάκριση για τον μαθητή από την Κρήτη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Κεντρική φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης

Νικόλας Ραπάνης

Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Καλιφόρνια – Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ