Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ένας πανέμορφος ερωδιός έκανε την εμφάνισή του στο Ηράκλειο!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

“Οι όμορφες στιγμές βρίσκονται σχεδόν παντού” λέει στο Cretalive ο κ. Δημήτρης Λιάσκος ο οποίος συνάντησε τον όμορφο και περήφανο ερωδιό στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο.

Το παιχνίδισμα με τον αφρό των κυμάτων και το άνοιγμα των φτερών για το πέταγμα πάνω από τη χειμωνιάτικη σκοτεινή θάλασσα έγινε το σκηνικό μιας σειράς όμορφων φωτογραφιών και η στιγμή “κλειδώθηκε” για πάντα.

Ερωδιός στον Καράβολα

Στην Ελλάδα συναντάμε 10 διαφορετικά είδη ερωδιών, ενώ το πανέμορφο αυτό πουλί της ακροθαλασσιάς και των ρηχών νερών το συναντάμε και σε μια σπάνια παραινετική και διδακτική ιστορία της μυθολογίας που μας παραδόθηκε από τον μυθογράφο του 2ου μΧ. αιώνα Αντωνίνο Λιβεράλι.

Ερωδιός Καράβολας

Όπως αναφέρει το greek-language.gr, o Ερωδιός ήταν ένα από τα παιδιά του Αυτόνοου και της Ιπποδάμειας, που δεν φρόντιζαν την περιουσία τους και τις καλλιέργειες τους. Όταν τα εξαγριωμένα άλογα της οικογένειας σκότωσαν το ένα από τα παιδιά, ο θρήνος ήταν τόσο σπαρακτικός που ο Δίας και ο Απόλλωνας τους λυπήθηκαν. Όλοι τους μεταμορφώθηκαν σε πουλιά δίνοντάς τους και το όνομά τους.

Ερωδιός Καράβολας

Φωτογραφίες από Δημήτρη Λιάσκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ