Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αυτοκίνητο-αντίκα μεγάλης αξίας σκουριάζει σε σπίτι της Μεσαράς!

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτοκίνητο-αντίκα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
375 Shares

Ένα Mercedes Benz SLC 450 που είναι παρκαρισμένο επί χρόνια σε κάποια αυλή μεσαρίτικης κατοικίας  “έπεσε” πριν μερικές ημέρες στο φακό μας !

Το αυτοκίνητο , παρά την φανερή εγκατάλειψη μοιάζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να αποκτήσει και πάλι ζωή αν κάποιος σοβαρός συλλέκτης ενδιαφερθεί για την “αναστήλωση” του.

  Ψάχνοντας στο google  βρήκα κάποιες πληροφορίες , όπως για την επιτάχυνση ( από στάση στα 100χλμ/ω σε 9,2 δευτερόλεπτα) και την τελική που πλησιάζει τα 225 χλμ/ω.Τα νούμερα ίσως με τα σημερινά δεδομένα να μην εντυπωσιάζουν, αλλά διάβασα στο Internet ότι το 1972 αυτό ήταν ένα από τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το ταμπλό είναι καλυμμένο με  πραγματικό δέρμα το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση .

Δεξιά και αριστερά, υπάρχουν τα κουμπιά για τα ηλεκτρικά παράθυρα, την ηλεκτρική ηλιοροφή και διάφορα άλλα gadgets της εποχής.


Οι χώροι για τους δύο πίσω επιβάτες είναι μεγάλοι και τα καθίσματα πέφτουν αρκετά μπροστά διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο.
Ο χώρος αποσκευών είναι μικρός σε σχέση με το μέγεθος του αυτοκινήτου αλλά είναι απόλυτα τετραγωνισμένος και πρακτικός.Από πίσω το αυτοκίνητο δείχνει πιο συνηθισμένο και το μόνο που εντυπωσιάζει είναι η μεγάλη διπλή εξάτμιση στην αριστερή πλευρά.

Εσωτερικό/Χώροι

Κάθισα στον δερμάτινο καναπέ  έκλεισα την πόρτα και τα μάτια μου. Η μυρωδιά του δέρματος με έκανε να νοιώσω τόσο ξεχωριστά ενώ το πλάτος του σαλονιού είναι απερίγραπτο.

Αυτό που ξέχασα να πω είναι ότι οι πόρτες κλείνουν με ένα συμπαγή και βαρύ γδούπο που όμοιό του δεν έχω ακούσει σε κανένα σημερινό αυτοκίνητο ακόμα και της Mercedes.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ντεπόζιτο βενζίνης 90(!!!) λίτρων κάτι που σίγουρα σημαίνει ότι η λέξη οικονομία δεν συμπεριλαμβάνεται στο λεξιλόγιο του.

Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ εννοείται ότι η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Εξωτερικό/Εμφάνιση

Η εξωτερική της εμφάνιση είναι υπερβολική και χλιδάτη, με το τεράστιο καπό να είναι πιο μακρύ από μόνο του από το μήκος που έχει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πόλης!

H Mercedes Benz SLC 450 (W107)  είναι μια μεγαλωμένη κατά 15 εκατοστά SL(προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για 4 επιβάτες). Παρόλο που το C στην ονομασία του οφείλεται στην λέξη Coupe το SLC , ή το W107 όπως είναι ο επίσημος κωδικός του αυτοκινήτου, δεν είναι καθόλου μικρό όπως θα περίμενα ακούγοντας την λέξη coupe.

Με μήκος 4750mm και πλάτος 1790mm η W107 είναι ένα πολύ μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο αφού ζυγίζει κενό περίπου 1700kg. Το αυτοκίνητο άρχισε να παράγεται το 1972 με δύο κινητήρες 3500(Μ117 35)cc και 4520cc.( Μ117 Ε45) με απόδοση 190 και 220 ίππους αντίστοιχα στις 5,000 στροφές.

Διαβάζοντας στο Internet έμαθα ότι από 1972 μέχρι το 1981 καυτασκευάστηκαν μόνο 31739 SLC, και από αυτές μόνο 11109 ήταν 450! Αναμφισβήτητα λοιπόν, αν συνυπολογίσω και την άριστη κατάσταση του αυτοκινήτου εδώ μιλάμε για ένα πολύ σπάνιο και συλλεκτικό αντικείμενο.

Αλλά η SLC δεν είναι απλά ένα αντικείμενο, αλλά είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο από μια πιο ρομαντική εποχή, τότε που τα ζητούμενα από ένα αυτοκίνητο ήταν η ψυχή, ο χαρακτήρας, η ομορφιά και οι επιδόσεις και όχι τα crash test και η οικονομία.

Κινητήρας

Ο κινητήρας είναι V8 με 90ο γωνία, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής(ένα σε κάθε πλευρά του V) δεκαεξαβάλβιδος ( 2 βαλβίδες /κύλινδρο) και τροφοδοτείται από τον ψεκασμό Κ- Jetronic της Bosch.

Αυτοκίνητο-αντίκα

Πηγή: apopsilive

Αυτοκίνητο-αντίκα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap